Ознака: бели мугри

НУЦК „БЕЛИ МУГРИ“ – КОЧАНИ, ПРОГРАМА ЗА МЕСЕЦ МАЈ 2024 ГОДИНА

НУЦК „БЕЛИ МУГРИ“ – КОЧАНИ, ПРОГРАМА ЗА МЕСЕЦ МАЈ 2024 ГОДИНА

Почитувана публико, Во прилог програмата на НУ Центар за култура “Бели мугри” за претстојниот период: *10.05.2024- 19 часот- Изложба на учениците од Училиштето за цртање и сликање при НУЦК “Бели мугри”- Кочани ( западна тераса) *11.05.2024- 20 часот Сашко Коцев- ШИРОК ДИЈАФАЗОН (билетите се распродадени) 13.05.2024- детска претстава *14.05.2024- 20 часот- Сашко Коцев- ШИРОК ДИЈАФАЗОН…

НУ ЦК „БЕЛИ МУГРИ“ – КОЧАНИ: НАСТАНИ ШТО СЛЕДУВААТ

НУ ЦК „БЕЛИ МУГРИ“ – КОЧАНИ: НАСТАНИ ШТО СЛЕДУВААТ

Национална установа- Центар за култура “Бели мугри” Кочани со задоволство ви ја најавува програмата за претсојниот период: *22.03.2024-  Патронат на СОУ ЉУПЧО САНТОВ *28.03.2024- Цветко и неговата градина- детска претстава *29.03.2024- ПРЕМИЕРОТ- хит комедија *03.04.2024- Бојан Велевски *05.04.2024- Сашко Коцев- ШИРОК ДИЈАФАЗОН *10.04.2024- РАЗГАЛЕНИОТ ЧОРБАЏИЈА детска претстава *11.04.2024-  Сашко Коцев- ШИРОК ДИЈАФАЗОН *22.04.2024- Фестивал на…

НУЦК „БЕЛИ МУГРИ“ – КОЧАНИ, ПРОГРАМА ЗА МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ 2023

НУЦК „БЕЛИ МУГРИ“ – КОЧАНИ, ПРОГРАМА ЗА МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ 2023

Национална установа- Центар за култура “Бели мугри”- Кочани со задоволство ви ја најавува програмата за месец Септември 2023 година *01.09.2023 година- 20 часот- Кино проекција на филмот НАЈСРЕЌНИОТ ЧОВЕК НА СВЕТОТ *02.09.2023 година- 20 часот- Кино проекција на филмот НАЈСРЕЌНИОТ ЧОВЕК НА СВЕТОТ *05.09.2023 година (12.30 часот) – Изложба на дела од Меѓународната ликовна колонија…

ПРОГРАМА НА НУЦК „БЕЛИ МУГРИ“ КОЧАНИ ВО МЕСЕЦ ЈУЛИ 2023 ГОДИНА

ПРОГРАМА НА НУЦК „БЕЛИ МУГРИ“ КОЧАНИ ВО МЕСЕЦ ЈУЛИ 2023 ГОДИНА

05 Јули 2023 година- 20 часот Концерт на MUSICA VIVA Музички бисери во класичната музика- Проект кој е дел од годишната програма на НУЦК”Бели мугри”- Кочани  со целосна финансиска поддрпка од Министерство за култура на РСМ   07 Јули 2023 година- 19 и 30 часот Изложба на ДИМИТАР ЛАЗОВ ЛАВ (во склоп на проектот ПРЕВЗЕМАЊЕ…

ВО ВТОРНИК КИНО ПРОЕКЦИЈА НА ФИЛМОТ „ШТО Е ТОА ЖЕНА“

ВО ВТОРНИК КИНО ПРОЕКЦИЈА НА ФИЛМОТ „ШТО Е ТОА ЖЕНА“

Коалицијата за заштита на децата и Елеуса Фондација стапија во потесна соработка со цел да го донесат пред македонската публика филмот „Што е тоа жена?“ на Мет Волш. Тоа е филм кој е спој на документарец со хумористични нишки, во кој се разработува современата тема околу правата на жените, значењето на жената во општеството и…

НУ ЦК „БЕЛИ МУГРИ“ – КОЧАНИ – ПРОГРАМА ЗА МЕСЕЦ МАЈ – 2023

НУ ЦК „БЕЛИ МУГРИ“ – КОЧАНИ – ПРОГРАМА ЗА МЕСЕЦ МАЈ – 2023

Национална установа- Центар за култура “Бели мугри”- Кочани со огромно задоволство Ви ги најавува настаните закажани за месец Мај 2023 година. 03.05.2023 година- 12.30 часот- Иложба Карикатури- “Жената- глава на семејството”, во склоп на манифестацијата IN VINICA VERITAS 2022 04.05.2023– 20.00 часот- кино проекција на ПРЕЕКСПОНИРАНО 05.05.2023 – 20.00 часот- кино проекција на ПРЕЕКСПОНИРАНО 08.05.2023…

РЕКОНСТРУИРАНАТА КИНО САЛА ВО НУ ЦК „БЕЛИ МУГРИ“ ВО КОЧАНИ, СВЕЧЕНО ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА

РЕКОНСТРУИРАНАТА КИНО САЛА ВО НУ ЦК „БЕЛИ МУГРИ“ ВО КОЧАНИ, СВЕЧЕНО ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА

Реконструираната кино сала во НУ ЦК „Бели Мугри“ во Кочани за која беа потрошени околу 20 милиони денари, средства обезбеден од Министерството за култура на Република Македонија, вечерба на свечен начин беше пуштена во употреба. Реконструираната кино сала која е со нов изглед и според сите светски стандарди во употреба ја пушти в.д. директорката на…

ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА ЌЕ БИДАТ ПОСТАВЕНИ СЕДИШТАТА ВО САЛАТА НА ДК „БЕЛИ МУГРИ“ ВО КОЧАНИ

ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА ЌЕ БИДАТ ПОСТАВЕНИ СЕДИШТАТА ВО САЛАТА НА ДК „БЕЛИ МУГРИ“ ВО КОЧАНИ

Во тек е поставувањето на седиштата во салата на ДК „Бели Мугри“ – Кочани со што би требало да се комплетира најголемиот дел од проектот кој започна во 2020 година со поставување на фасадата. Како што на новинарот од ТВ Канал 8 му изјавила директорката на ДК „Бели Мугри“ со поставувањето на седиштата капацитетот во…

РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА САЛАТА ВО НУЦК „БЕЛИ МУГРИ“ – КОЧАНИ ТРЕБА ДА ЗАВРШИ ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА

РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА САЛАТА ВО НУЦК „БЕЛИ МУГРИ“ – КОЧАНИ ТРЕБА ДА ЗАВРШИ ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА

Преку програмите за изградба на нови објекти и реконструкција, санација и адаптација на нови објекти на Министерството за култура досега се инвестирани над 26 милиони денари за реконструкција на Центарот за култура во Кочани. Реконструкцијата на објектот на НУ ЦК „Бели Мугри“ во Кочани е започната во 2018 година со изведба на фазата за реконструкција…

„АНТУРА“ ДОНИРАШЕ КЛИМА УРЕДИ ЗА НУЦК „БЕЛИ МУГРИ“ – КОЧАНИ

„АНТУРА“ ДОНИРАШЕ КЛИМА УРЕДИ ЗА НУЦК „БЕЛИ МУГРИ“ – КОЧАНИ

Почитувани, Со задоволство Ве известуваме дека компанијата ” Антура MК ” изврши донација на клима уреди за малата сала во Националната установа – Центар за култура ” Бели мугри ” – Кочани. Во оваа сала се одвиваат првенствено пробите на Фолклорниот ансамбл и Оркестарот за изворни народни песни и ора но исто така е место…

 • 1
 • 2