Ознака: бк спартак

ЧЕТИРИ МЕДАЛИ ЗА БОРАЧИТЕ НА „СПАРТАК“ НА ДРЖАВНОТО ПРВЕНСТВО У-23

ЧЕТИРИ МЕДАЛИ ЗА БОРАЧИТЕ НА „СПАРТАК“ НА ДРЖАВНОТО ПРВЕНСТВО У-23

Во организација на Боречката Федерација на Македонија а со техничка организација на БК „Бучим“ денес во Радовиш се одржа „Државното првенство во борење У-23“. Екипата на „Спартак“ предводена од тренерот Влатко Соколов на првенството настапи со девет борачи кои на крајот освоија четири медали од кои една сребрена и три бронзени. Останатите пет борачи се…

ЧЕТИРИ БОРАЧИ НА „СПАРТАК“ СО ТРЕНЕРОТ СРЕБРЕНОВ НА ПОДГОТВКИ ВО БУГАРИЈА

ЧЕТИРИ БОРАЧИ НА „СПАРТАК“ СО ТРЕНЕРОТ СРЕБРЕНОВ НА ПОДГОТВКИ ВО БУГАРИЈА

Даријан Павлев, Павел Темелков, Јован Илијев и Славица Митева заедно со тренерот Зоран Сребренов заминаа на четиридневен камп во Софија (Бугарија). На кампот кој ќе трае од 20.02 до 23.02.2024 година заедно со борачите од Кочани  се и претставници од боречки клубови од Америка, Грција и домаќинот Бугарија. Ова ќе биде убава можност борачите на…

ЧЛЕНОВИ НА БК „СПАРТАК“ ОД КОЧАНИ УЧЕСТВУВАА НА ТУРНИРИ ВО БЕЛГРАД И ПЕТРИЧ

ЧЛЕНОВИ НА БК „СПАРТАК“ ОД КОЧАНИ УЧЕСТВУВАА НА ТУРНИРИ ВО БЕЛГРАД И ПЕТРИЧ

Даријан Павлев и Павел Темелков  членови на БК Спартак“ од Кочани ги освоија првите места на Меѓународниот турнир во борење – слободен стил „Победник 2023“ кој денес се одржа во Белград (Република Србија) Во мошне силна конкуренција на борачи од Хрватска, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Словенија, Словачка, повеќе клубови од  Србија и екипите на…

ТРИ МЕДАЛИ ЗА БОРАЧИТЕ НА „СПАРТАК“ НА МЕМОРИЈАЛНИОТ ТУРНИР „МЕНТАЗ АЛАЈБЕГУ“

ТРИ МЕДАЛИ ЗА БОРАЧИТЕ НА „СПАРТАК“ НА МЕМОРИЈАЛНИОТ ТУРНИР „МЕНТАЗ АЛАЈБЕГУ“

Во организација на Воречкиот клуб „Лирија“ од Скопје, денес во салата на ООУ „Лирија“ се одржа 10-тиот Меморијален турнир во борење „Ментаз Алајбегу“. БК „Спартак“ од Кочани на турнирот учествуваше со четири борачи кои на крајот освоија три медали од кои еден златен и два бронзени. Павел Темелков го освои златниот медал во категорија до…

ТРИ МЕДАЛИ ЗА БОРАЧИТЕ НА „СПАРТАК“ НА МЕЃУНАРОДНИОТ ТУРНИР ВО ШТИП

ТРИ МЕДАЛИ ЗА БОРАЧИТЕ НА „СПАРТАК“ НА МЕЃУНАРОДНИОТ ТУРНИР ВО ШТИП

Во организација на Боречкиот клуб „Балканец“ од Штип, денес во градот под Исарот се одржа Меѓународен турнир за кадети, пионери и деца, слободен стил „Трофеј Штипски боречки асови“. На турнирот учествуваа 5 клубови од Бугарија, 4 од Косово и клубовите: Спартак, Балканец, Бучим, Бучим шампиони Конче, Неготино, Ускана, Вардар 1961,Шкупи и Лирија со вкупно 200…

ЧЕТИРИ МЕДАЛИ ЗА БОРАЧИТЕ НА „СПАРТАК“ НА МЕЃУНАРОДЕН ТУРНИР ВО РАДОВИШ

ЧЕТИРИ МЕДАЛИ ЗА БОРАЧИТЕ НА „СПАРТАК“ НА МЕЃУНАРОДЕН ТУРНИР ВО РАДОВИШ

Во организација на БК „Бучим“ денес во Радовиш се одржа 4-тиот Меѓународен турнир во борење „Трофеј шампиони – боречки легенди 2023“. На турнирот учествуваа 110 борачи (генерациите од 2008 до 2016 година), од клубови од Грција, Косово и Македонија (Спартак, Балканец, Бучим, Бучим Шампион Конче, Борец, неготино и Шкупи). На турнирот БК „Спартак“ учествуваше со…

ДВЕ МЕДАЛИ ЗА БОРАЧИТЕ НА „СПАРТАК“ НА МЕЃУНАРОДЕН ТУРНИР ВО БУГАРИЈА

ДВЕ МЕДАЛИ ЗА БОРАЧИТЕ НА „СПАРТАК“ НА МЕЃУНАРОДЕН ТУРНИР ВО БУГАРИЈА

На вториот Меѓународен турнир „Куп Неврокоп“ што денес се одржа во Гоце Делчев (Бугарија) борачите на „Спартак“ освоија две  медали, од кои еден златен и еден бронзен. На турнирот годинава се појавија околу 300 борачи од Украина, Молдавија, Латвија, Грција, Белгија, Турција, Романија, Македонија (три клуба) и повеќе клубови од домаќинот Бугарија. Боречкиот клуб „Спартак“…

БК „СПАРТАК“ – ЧЕТИРИ БОРАЧИ, ЧЕТИРИ МЕДАЛИ НА МЕМОРИЈАЛНИОТ ТУРНИР „ТОНИ ТАНЧЕВ“

БК „СПАРТАК“ – ЧЕТИРИ БОРАЧИ, ЧЕТИРИ МЕДАЛИ НА МЕМОРИЈАЛНИОТ ТУРНИР „ТОНИ ТАНЧЕВ“

Борачите на „Спартак“ од Кочани со цел да ја одржат добрата форма продолжуваат со учествово  на турнирите. Денес четири борачи, од кои двајца во машка и две во женска конкуренција  учествуваа на Првиот Меѓународен меморијален турнир „Тони Танчев“ кој се одржа во Конче (Радовиш) и се закитија со два златни еден сребрен и еден бронзен…

ПЕТ МЕДАЛИ ЗА БОРАЧИТЕ НА „СПАРТАК“ НА МЕМОРИЈАЛНИОТ ТУРНИР ВО ВЕЛЕС

ПЕТ МЕДАЛИ ЗА БОРАЧИТЕ НА „СПАРТАК“ НА МЕМОРИЈАЛНИОТ ТУРНИР ВО ВЕЛЕС

Во организација на Боречкиот Клуб „Велес“ денес во градот на Рацин се одржа меморијален турнир во борење „Коцев Љубомир – Листон“ 2023. На турнирот кој се одржа во спортската сала „Гемиџии“ зедоа учество борачи од сите клубови во Македонија со настап 2009/2010,  2010/2011 и 2012/2014. Боречкиот Клуб „Спартак“ од Кочани настапи со шест борачи кои…

ДВЕ ВТОРИ МЕСТА ЗА БОРАЧИТЕ НА „СПАРТАК“ НА МЕМОРИЈАЛНИОТ ТУРНИР „БОЈАН РАНГЕЛОВ 2023“

ДВЕ ВТОРИ МЕСТА ЗА БОРАЧИТЕ НА „СПАРТАК“ НА МЕМОРИЈАЛНИОТ ТУРНИР „БОЈАН РАНГЕЛОВ 2023“

Во организација на Боречкиот клуб „Вардар 1961“ од Скопје, денес во спортската сала „ Антон Димитров“ – Општина Бутел (Скопје) се одржа првиот Меѓународен турнир во борење „Бојан Рангелов 2023“. На турнирот учествуваа борачи од Србија, Бугарија, Косово и од сите боречки клубови од Македонија во машка и женска конкуренција. БК „Спартак“ на турнирот партиципираше…

 • 1
 • 2