Ознака: депонии

ВО ТЕК Е РАСЧИСТУВАЊЕ НА ДИВИ ДЕПОНИИ НА ТЕРИТОРИЈА НА ОПШТИНА КОЧАНИ

ВО ТЕК Е РАСЧИСТУВАЊЕ НА ДИВИ ДЕПОНИИ НА ТЕРИТОРИЈА НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Во тек е расчистување на диви депонии во источниот регион, прва фаза од воспоставувањето на регионална депонија во Источниот и Североисточниот Регион. Меѓу останатите локации, деновиве беше отстранет и отпадот кај Фабриката за вода и на просторот кај подрачното училиште „Св. Кирил и Методиј“ со фудбалското игралиште во Горни Подлог. Се работи на сечење гранки…

ЕДНИ ГИ РАСЧИСТУВААТ ДЕПОНИИТЕ, ДРУГИ ПОВТОРНО ГИ СОЗДАВААТ

ЕДНИ ГИ РАСЧИСТУВААТ ДЕПОНИИТЕ, ДРУГИ ПОВТОРНО ГИ СОЗДАВААТ

И десет фирми да има општината како КЈП „Водовод“ – Кочани, и секој викенд еколошки друштва да ги чистат дивите депонии несовесноста кај поединци повторно ќе победи. Деновиве пишувавме за расчистување на диви депонии во општината, но луѓето без совест и морал преку ноќ нови создаваат. Оваа дива депонија е кај платото до железничката станица…

СЕ ЧИСТАТ ЛОКАЦИИТЕ СО ДИВИ ДЕПОНИИ ВО ИСТОЧНИОТ РЕГИОН

СЕ ЧИСТАТ ЛОКАЦИИТЕ СО ДИВИ ДЕПОНИИ ВО ИСТОЧНИОТ РЕГИОН

На територијата на општина Кочани во тек е чистењето на дивите депонии, активност произлезена од Одлуката на Владата за начинот на работа и постапување со постојните локации за отстранување на отпад и определување времени локации за отстранување отпад до периодот на изградба на регионалната депонија во Источниот и Североисточниот Регион. Во завршна фаза е отстранувањето…

РАБОТЕН СОСТАНОК ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ДИВИТЕ ДЕПОНИИ НА ОСОГОВСКИТЕ ПЛАНИНИ

РАБОТЕН СОСТАНОК ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ДИВИТЕ ДЕПОНИИ НА ОСОГОВСКИТЕ ПЛАНИНИ

Денеска, во салата за состаноци на хотел „Амор“ се одржа работен состанок помеѓу градоначалниците на општините во кои припаѓа територијата на заштитеното подрачје Осоговски Планини, односно градочалникот на Општина Кочани заедно со градоначалниците на општините Макeдонска Каменица, Крива Паланка, Кратово, Пробиштип, претставници од Телото за управување со ЗП „Осоговски Планини“ и претставници од Македонско еколошко…

СЕ Е ДО МЕНТАЛНИОТ СКЛОП НА ЛУЃЕТО ЗА СОЗДАВАЊЕТО ДИВИ ДЕПОНИИ

СЕ Е ДО МЕНТАЛНИОТ СКЛОП НА ЛУЃЕТО ЗА СОЗДАВАЊЕТО ДИВИ ДЕПОНИИ

Жителите на Кочани кои што живеат под улицата „Крушевска’ во непосредна близина на една од старите кули мака мачат последните години со т.н. комшии, поточно на жителите од улиците „Коста Рацин“, „Ударничка“, „Шукри шаин“ па и „Крушевска“. Честопати во непосредна близина на нивните домови и дворови преку ноќ се создаваат депонии на кои може да…

И ДЕНЕС СЕ ГАСНЕШЕ ДЕПОНИЈАТА

И ДЕНЕС СЕ ГАСНЕШЕ ДЕПОНИЈАТА

Во текот на вчерашниот ден по допис испратен од страна на љубители на природата објавивме дека депонијата и понатака и чади и гори и дека никој за тоа не реагира, за да потоа со свое соопштение се јави и в.д. директорот на КЈП „Водовод“ – Кочани Иван Иванов кој беше категоричен дека и во текот…

ПРЕВЗЕМЕНИ СЕ СИТЕ МЕРКИ ЗА СМИРУВАЊЕ НА ПОЖАРОТ НА ГРАДСКАТА ДЕПОНИЈА

ПРЕВЗЕМЕНИ СЕ СИТЕ МЕРКИ ЗА СМИРУВАЊЕ НА ПОЖАРОТ НА ГРАДСКАТА ДЕПОНИЈА

Депонијата која деновиве константно чади, претставува сериозен проблем за населението, но и за службите кои се борат со нејзиното гасење и смирување. Имено, гасењето оди во отежнати услови, бидејќи во депонијата се наоѓа метан во поголеми количини. При денешната посета на градската депонија од страна на градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов и директорот на…

СЕ ЧИСТИ ЕДНА ДЕПОНИЈА, СТИГНУВА НОВА

СЕ ЧИСТИ ЕДНА ДЕПОНИЈА, СТИГНУВА НОВА

За каква чиста животна средина се бориме навистина не е јасно. Деновиве бевме сведоци кога „Кај антената“ екипа на КЈП „Водовод“ ја исчистеше вештачки создадената депонија, кога денес на стотина метри над „Бавчалук“ забележавме нова за почеток мала депонија, на која ако се продолжи да се фрла смет ќе стане поголема. Чудно е што некој…

КЈП „ВОДОВОД“ ЈА РАСЧИСТИ ДИВАТА ДЕПОНИЈА, СЕ АПЕЛИРА ЗА СОВЕСНО ОДНЕСУВАЊЕ КОН ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

КЈП „ВОДОВОД“ ЈА РАСЧИСТИ ДИВАТА ДЕПОНИЈА, СЕ АПЕЛИРА ЗА СОВЕСНО ОДНЕСУВАЊЕ КОН ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Во текот на денешниот ден КЈП „Водовод“ – Кочани ја расчисти дивата депонија на локацијата „Кај антената“ во Трајаново Трло, откако ден претходно инспекциските служби од Општина Кочани со поддршка од полицијата излегоа на терен со увид и опомени кон населението. Воспоставена е и дежурна екипа со инспекциски служби коишто ќе бидат на терен и…

ПАТНИОТ ПРАВЕЦ БАВЧАЛУК-ВОДОПАД СО НИЗА МАЛИ ДЕПОНИИ

ПАТНИОТ ПРАВЕЦ БАВЧАЛУК-ВОДОПАД СО НИЗА МАЛИ ДЕПОНИИ

Патниот правец Бавчалук-Водопад е преполн со мали депонии кои секојдневно некултурните рекреативци или т.н. љубители на природата ги создаваат. Само што ќе помислиш дека расфрланиот смет завршил кога по неколку стотини метри иста слика. Се гледа дека совеста кај луѓето за чиста животна средина уште не проработила. Наместо да го соберат сметот што тие го…

 • 1
 • 2