Ознака: информација

ВО НЕДЕЛА НАУТРО ЗАПОЧНУВА ЗИМСКОТОТ СМЕТАЊЕ НА ВРЕМЕТО

ВО НЕДЕЛА НАУТРО ЗАПОЧНУВА ЗИМСКОТОТ СМЕТАЊЕ НА ВРЕМЕТО

Во Недела наутро (30 Октомври)  започнува зимското сметање на времето. Жителите на Македонија ќе треба стрелките на часовникот да ги вратат за еден час порано, односно 03:00 часот ќе биде 02:00 часот. Еден час повеќе спиење. С. Ивановски

ПРОШИРУВАЊЕ НА ДИГИТАЛНИТЕ ЈАВНИ УСЛУГИ ВО ОПШТИНА КОЧАНИ ПРЕКУ „МЗАЕДНИЦА“

ПРОШИРУВАЊЕ НА ДИГИТАЛНИТЕ ЈАВНИ УСЛУГИ ВО ОПШТИНА КОЧАНИ ПРЕКУ „МЗАЕДНИЦА“

Општина Кочани е една од првите во државата којашто ја користи мобилната и веб-апликација „мЗаедница“, која на граѓаните им нуди брза и едноставна комуникација со општината за пријавување проблеми, предлог-решенија и дигитално аплицирање за субвенции. На работилницата што неделава се одржа во Охрид, на која учествуваше и градоначалникот Љупчо Папазов со административни службеници и претставници…

ОД НЕДЕЛА ЗАПОЧНУВА ЗИМСКОТО СМЕТАЊЕ НА ВРЕМЕТО

ОД НЕДЕЛА ЗАПОЧНУВА ЗИМСКОТО СМЕТАЊЕ НА ВРЕМЕТО

Во Недела (31 Октомври) ќе почне зимското сметање на времето, кога стрелките на часовниците ќе ги поместиме за еден час наназад. Така стрелките на часовникот во 03:00 часот ќе бидат поместенни еден час наназад. Зимското сметање на времето во Европа ќе трае до последниот викенд во март 2013 година.