ОД НЕДЕЛА ЗАПОЧНУВА ЗИМСКОТО СМЕТАЊЕ НА ВРЕМЕТО

октомври 28, 2021
0 минути

Во Недела (31 Октомври) ќе почне зимското сметање на времето, кога стрелките на часовниците ќе ги поместиме за еден час наназад.

Така стрелките на часовникот во 03:00 часот ќе бидат поместенни еден час наназад.

Зимското сметање на времето во Европа ќе трае до последниот викенд во март 2013 година.