ВО НЕДЕЛА НАУТРО ЗАПОЧНУВА ЗИМСКОТОТ СМЕТАЊЕ НА ВРЕМЕТО

октомври 29, 2022
0 минути

Во Недела наутро (30 Октомври)  започнува зимското сметање на времето.

Жителите на Македонија ќе треба стрелките на часовникот да ги вратат за еден час порано, односно 03:00 часот ќе биде 02:00 часот.

Еден час повеќе спиење.

С. Ивановски