Ознака: ипр

ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ ОД ИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА ЗДРУЖЕНО ЌЕ СЕ БОРАТ ПРОТИВ ПОЖАРИТЕ

ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ ОД ИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА ЗДРУЖЕНО ЌЕ СЕ БОРАТ ПРОТИВ ПОЖАРИТЕ

Во недостаток на организирана акција за летните пожари од страна на  институциите на централната власт, на координативен состанок во Штип се собраа градоначалниците од источниот регион, кои доаѓаат од партијата ВМРО ДПМНЕ. Од денешниот состав изостана присуството на градоначалниците на Берово и Делчево, кои лани со денови се бореа против големиот шумски пожар, а не…

РАБОТЕН СОСТАНОК ВО РАМКИТЕ НА ЦЕНТАРОТ ЗА РАЗВОЈ  НА ИПР

РАБОТЕН СОСТАНОК ВО РАМКИТЕ НА ЦЕНТАРОТ ЗА РАЗВОЈ НА ИПР

Денеска во просториите на општинската зграда се одржа работен состанок во рамките на Центарот за развој на Источен плански регион. На работниот состанок присуствуваа градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов, директорот на Центарот за развој на Источен плански регион, Зујица Ангелова и претставници од Центарот за Источен плански регион. Работниот состанок беше наменет за избор…

ОДРЖАНА ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА ИСТОЧНО-ПЛАНСКИОТ РЕГИОН

ОДРЖАНА ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА ИСТОЧНО-ПЛАНСКИОТ РЕГИОН

Советот за развој на Источен плански регион, денеска ја одржа Третата седница во просториите на Мултикултурниот центар во Кочани. На дневниот ред се најдоа следниве точки: 1.Предлог – Одлука за верификација на мандат на член во Советот за развој на Источен плански регион – претставник од здруженијата; 2.Презентација на процесот на изработка на Просторен план…

ИВАН ЈОРДАНОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОВЕТОТ НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ ОД ИСТОЧНО ПЛАНСКИОТ РЕГИОН

ИВАН ЈОРДАНОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОВЕТОТ НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ ОД ИСТОЧНО ПЛАНСКИОТ РЕГИОН

Во организација на Центарот за развој на Источно Планскиот Регион градот Штип денес беше домаќин на конститутивната средба на градоначалниците од Источно Планскиот Регион. За Претседател на Советот на Градоначалници на Источно Панскиот Регион со времетраење од една година е избран Иван Јорданов, актуелен Градоначалник на Општина Штип. Советот во следните четири години ќе го…