Ознака: кучиња

ПОЗНАТА ФИРМАТА КОЈА ЌЕ ГИ ЗАЛОВУВА КУЧИЊАТА СКИТНИЦИ

ПОЗНАТА ФИРМАТА КОЈА ЌЕ ГИ ЗАЛОВУВА КУЧИЊАТА СКИТНИЦИ

Друштво за услуги Ветеринарна станица Дооел Виница како најповолен понудувач со најниска понудена цена е избран во иднина да ги извршува шинтерските услуги на територијата на Општина Кочани. На тендерот за најповолен понудувач за извршување на шинтерските услуги на територијата на општина Кочани кој беше распишан од страна на КЈП „Кочани“ понуда имаа доставено две…

ПРОБЛЕМОТ ЗА СИТЕ ПОСЕБНО ЗА ДЕЦАТА Е АГРЕСИВНОСТА НА КУЧИЊАТА СКИТНИЦИ

ПРОБЛЕМОТ ЗА СИТЕ ПОСЕБНО ЗА ДЕЦАТА Е АГРЕСИВНОСТА НА КУЧИЊАТА СКИТНИЦИ

Читател ни испрати краток допис со молба да истиот го објавиме бидејќи како што наведува во текстот стравот посебно за дечињата од агресивноста на кучињата скитници  е голем „Бидејќи сте портал од информативен карактер би ве замилила да го објавите овој мој пост кој се однесува на мојата загриженост за кучињата скитници. Ве замолувам од…

РЕАЛИЗИРАНА НОВА АКЦИЈА ЗА ЗАЛОВУВАЊЕ КУЧИЊА СКИТНИЦИ НА ПОВЕЌЕ ЛОКАЦИИ ВО ГРАДОТ

РЕАЛИЗИРАНА НОВА АКЦИЈА ЗА ЗАЛОВУВАЊЕ КУЧИЊА СКИТНИЦИ НА ПОВЕЌЕ ЛОКАЦИИ ВО ГРАДОТ

Поради зголемен број на кучиња скитници, денеска на повеќе локации во градот повторно се спроведе акција за нивно заловување од страна на стручни екипи од Ветеринарната клиника ИНО-ВЕТ од Куманово, врз основа на претходно склучен договор за услуги со КЈП „Водовод“ – Кочани. По заловувањето на кучињата ќе се врши вакцинација со сите вакцини кои…

КУЧИЊА СКИТНИЦИ АГРЕСИВНИ КОН МИНУВАЧИТЕ

КУЧИЊА СКИТНИЦИ АГРЕСИВНИ КОН МИНУВАЧИТЕ

Како што ни јавува наш читател, утринава група на кучиња бездомници се однесувале доста агресивно кон минувачите. Локацијата е кај зградата „Белведере“ а како што ни посочува нашиот читател според него кучињата делувале дезориентирано па претпоставува дека некој ги истоварил во овој дел на градот. Неколку минувачи уплашени за својата безбедност од агресивните кучиња побарале…

РЕАЛИЗИРАНА АКЦИЈА ЗА ЗАЛОВУВАЊЕ КУЧИЊА СКИТНИЦИ

РЕАЛИЗИРАНА АКЦИЈА ЗА ЗАЛОВУВАЊЕ КУЧИЊА СКИТНИЦИ

Денеска, на подрачјето на општина Кочани се спроведе акција за заловување кучиња скитници – на повеќе локации каде тие беа затекнати, како и на локации по претходни барања од жители на општината. Заловувањето го спроведоа стручни екипи од Ветеринарната клиника ИНО-ВЕТ од Куманово, врз основа на претходно склучен договор за услуги со КЈП „Водовод“ –…

СЕ ЗГОЛЕМУВА БРОЈОТ НА КУЧИЊАТА БЕЗДОМНИЦИ, ЌЕ ГО РЕШАТ ЛИ ПРОБЛЕМОТ НАДЛЕЖНИТЕ?

СЕ ЗГОЛЕМУВА БРОЈОТ НА КУЧИЊАТА БЕЗДОМНИЦИ, ЌЕ ГО РЕШАТ ЛИ ПРОБЛЕМОТ НАДЛЕЖНИТЕ?

Бројот на кучињата бездомници од ден на ден се зголемува. Граѓаните со право се прашуваат од каде оваа наезда на кучиња бездомници.  Според едни причината е што кучиња од други општини се донесуваат и се оставаат во градот, додека според други  откако завршила љубовта со домашните миленичиња, сопствениците ги изнесуваат и ги остават на улицата….

НЕ ПРЕСТАНУВААТ НАПАДИТЕ НА ЧОПОРОТ КУЧИЊА КАЈ ГРАДСКАТА ДЕПОНИЈА

НЕ ПРЕСТАНУВААТ НАПАДИТЕ НА ЧОПОРОТ КУЧИЊА КАЈ ГРАДСКАТА ДЕПОНИЈА

Не престануваат нападите на чопорот кучиња кај Градската депонија е информацијата која пред малку ја добивме. Особено последните месеци се сẻ позачестени нападите на околу триесеттина кучиња кои ги напаѓаат и велосипедистите кои возат кон или од Пониква, сопствениците на овошните и лозовите насади и сите други минувачи. Пред малку велосипедисти не контактираа и не…