Ознака: општина кочани

ОПШТИНА КОЧАНИ ОРГАНИЗИРА ДОЧЕК НА НОВАТА 2024 ГОДИНА, СО АНДРИЈАНА ЈАНЕВСКА И БОЈАНА СКЕНДЕРОВСКИ

ОПШТИНА КОЧАНИ ОРГАНИЗИРА ДОЧЕК НА НОВАТА 2024 ГОДИНА, СО АНДРИЈАНА ЈАНЕВСКА И БОЈАНА СКЕНДЕРОВСКИ

Во пресрет на новогодишните и божиќните празници, и оваа година кочанскиот Градски парк ќе биде местото каде нашите сограѓани и сите посетители ќе имаат можност да уживаат во новогодишниот амбиент. Покрај секојдневните музички настапи и Божиќниот базар, ќе биде организиран и дочек на Новата 2024 година со естрадните музички ѕвезди Бојана Скендеровски и Андријана Јаневска. Празничната културно-забавна…

СЕ ГРАДИ ПРИСТАПЕН ПАТ ВО МЕСНОСТА „ЦАЦКОВ БУНАР“

СЕ ГРАДИ ПРИСТАПЕН ПАТ ВО МЕСНОСТА „ЦАЦКОВ БУНАР“

Во месноста викана Цацков Бунар, во тек е пробивање и тампонирање на пристапен пат со кој за жителите и стопанствениците од тој дел на општината се обезбедува сообраќајна врска со експресниот пат Кочани – Крупиште – Штип. Според проектот, пристапниот пат е со должина од 425 м и ширина од 4 м. Изведувач на работите…

В ПЕТОК, 12 МАЈ – ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД ВО КОЧАНИ

В ПЕТОК, 12 МАЈ – ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД ВО КОЧАНИ

На 12 мај, Oпштина Кочани ќе се вклучи во реализација на најголемата национална акција за чистење и селектирање отпад – Генералка викенд 2023. Во акцијата ќе учествуваат основните и средните училишта, дел од вработените во КЈП „Водовод“ и Општина Кочани. Акцијата ќе започне од 10 ч., кога од пред зградата на Општина Кочани учесниците ќе…

ОПШТИНА КОЧАНИ: ИЗВЕСТУВАЊЕ

ОПШТИНА КОЧАНИ: ИЗВЕСТУВАЊЕ

Се известуваат корисниците на времени објекти на подрачјето на општина Кочани, кои не ги користат и не се во функција, да ги отстранат во рок од 30 (триесет) дена од денот на објавувањето на ова известување во локалните медиуми и на веб-страницата на Општина Кочани. Доколку корисниците не постапат согласно ова известување Општина Кочани ќе…

ИЗБОР НА НОВИ ЧЛЕНОВИ НА ОРГАНИТЕ  ВО ДЕВЕТ УРБАНИ ЗАЕДНИЦИ ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

ИЗБОР НА НОВИ ЧЛЕНОВИ НА ОРГАНИТЕ ВО ДЕВЕТ УРБАНИ ЗАЕДНИЦИ ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

Поради истекот на мандатот на членовите на органите на облиците на месната самоуправа, градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов донесе одлука за распишување избори за нови органи на месната самоуправа. Согласно Статутот на Општина Кочани, ќе се избираат нови членови на органите во девет урбани заедници во Општина Кочани. На собир на граѓани што ќе…

ОГЛАС ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ВЕЛИГДЕНСКИ ХЕПЕНИНГ

ОГЛАС ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ВЕЛИГДЕНСКИ ХЕПЕНИНГ

Општина Кочани објави оглас за организирање Велигденски хепенинг, по пат на јавно наддавање. Велигденскиот хепенинг ќе се одржи во Градскиот парк во Кочани во периодот од 07.04.2023 до 18.04.2023 година. Почетната цена за јавното наддавање изнесува 15.000,00 ден. + ДДВ, со праг на наддавање од минимум 2.000,00 ден. Јавното наддавање ќе се спроведе на 07.03.2023…

КОЧАНИ ВО НАЈТРАНСПАРЕНТНИТЕ ОПШТИНИ СПОРЕД ИНДЕКСОТ НА ФИСКАЛНА ТРАНСПАРЕНТНОСТ

КОЧАНИ ВО НАЈТРАНСПАРЕНТНИТЕ ОПШТИНИ СПОРЕД ИНДЕКСОТ НА ФИСКАЛНА ТРАНСПАРЕНТНОСТ

Во извештајот од истражувањето на фискалната транспарентност на општините, реализиранo со Проектот на УСАИД за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите, Општина Кочани е во групата најтранспарентни општини и го следи општиот тренд на постојано подобрување.   Според индексот на буџетска транспарентност на ниво на единици на локалната самоуправа изработен од Центарот за економски анализи, Општина Кочани…

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ МЕЃУ ОПШТИНА КОЧАНИ И УТМС – ОВОЗМОЖЕНИ 15 СТИПЕНДИИ ЗА ДОДИПЛОМСКИ СТУДИИ

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ МЕЃУ ОПШТИНА КОЧАНИ И УТМС – ОВОЗМОЖЕНИ 15 СТИПЕНДИИ ЗА ДОДИПЛОМСКИ СТУДИИ

Со денешниот потпишаниот меморандум за соработка меѓу градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов и ректорот на Универзитетот за туризам и менаџмент Скопје, проф. д-р Аце Миленковски, од страна на УТМС беа овозможени 15 стипендии за додипломски студии наменети за идни студенти, жители на Општина Кочани. Потпишаниот меморандум за соработка меѓу УТМС и Општина Кочани, освен…

СО ДОНИРАНИТЕ САДНИЦИ ОД „ПЕЈПАР МИЛ“ ОПШТИНА КОЧАНИ СИ ПОСТИГНА АВТОГОЛ ВО 120  МИНУТА

СО ДОНИРАНИТЕ САДНИЦИ ОД „ПЕЈПАР МИЛ“ ОПШТИНА КОЧАНИ СИ ПОСТИГНА АВТОГОЛ ВО 120 МИНУТА

Денес змијата пополека почна да си ги покажува нозете. Граѓанските здруженија кои веќе трета година по ред се борат за чист воздух во Кочани денес доживеаја класичен нокаут од Општина Кочани. Денес некој се обиде да ги фрли во сенка сите досегашни протести за чист воздух и чиста вода се со цел кочанчани да добијат…

ОПШТИНА КОЧАНИ – ЛИДЕР ВО ТРАНСПАРЕНТНОСТ ВО ИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

ОПШТИНА КОЧАНИ – ЛИДЕР ВО ТРАНСПАРЕНТНОСТ ВО ИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

Општина Кочани е лидер во активната транспарентност меѓу општините од Источниот плански регион. Според мерењата извршени од Здружението „ИНИ“, во рамките на проектот „Со професионална администрација до ефикасни и квалитетни услуги на локално ниво“, Кочани е со високи 93 проценти исполнетост на обврските. Исто така, на највисоката позиција во транспарентност кај комуналните претпријатија е кочански „Водовод“, со…

 • 1
 • 2