Ознака: пониква

СНЕГ НА „ПОНИКВА“

СНЕГ НА „ПОНИКВА“

Ладниот бран кој од пред некој ден почна да се шири на Балканот го донесе и првиот снег. Денес посетителите на „Пониква“ беа пријатно изненадени од снежната бела покривка. Според  прогнозите студеното време ќе потрае а дотогаш можно е врвежите на снег да продолжат и снежната бела покривка да изнесува неколку сантиметри. Таман да ги…

ПОНИКВА – БЕЗОБРАЗНОСТА НА НАЈ ЈАКО

ПОНИКВА – БЕЗОБРАЗНОСТА НА НАЈ ЈАКО

Контејнерите кои КЈП „Водовод“ ги постави со цел во нив да се собира сметот и планината да не се загадува, за кратко време се најдоа на нова локација, локација каде никој не може да го фрли сметот. Се погрижил некој „љубител“ на природата контејнерите да ги одвлече подолу од некогаш предвидената писта за полетување и…

ДОДЕКА НЕ СЕ ДОГОВОРАТ ОПШТИНИТЕ „ВОДОВОД“, КОГА ЌЕ ИМА МОЖНОСТ ЌЕ ГО СОБИРА СМЕТОТ

ДОДЕКА НЕ СЕ ДОГОВОРАТ ОПШТИНИТЕ „ВОДОВОД“, КОГА ЌЕ ИМА МОЖНОСТ ЌЕ ГО СОБИРА СМЕТОТ

Како што не информираат денес возило од КЈП „Водовод“ го собира сметот на Пониква. Дознаваме дека додека двете општини не седнат на маса и не постигнат договор сметот на Пониква ќе го собира КЈП „Водовод“ но само кога ќе има слободно возило и кога ќе има услови за такво нешто. Сега е исчистено, туристи малку…

ЌЕ СЕ ДОГОВОРАТ ЛИ КОНЕЧНО ОПШТИНИТЕ КОЧАНИ И ПРОБИШТИП КОЈ ТРЕБА ДА ГО СОБИРА СМЕТОТ НА ПОНИКВА?

ЌЕ СЕ ДОГОВОРАТ ЛИ КОНЕЧНО ОПШТИНИТЕ КОЧАНИ И ПРОБИШТИП КОЈ ТРЕБА ДА ГО СОБИРА СМЕТОТ НА ПОНИКВА?

Изминатите денови неколку јавувања не иритираа повторно да се напише збор-два за сметот на Пониква кој го остават и туристи, и сопственици на викендички а и сопствениците на угостителските објекти. Ако сите досега вината за не собраниот смет ја бараа во  КЈП „Водовод“ – Кочани,  правеа грешка. Од комуналното претпријатие ни изјавија дека тоа не…

УЧЕНИЦИ ОД КРИЖЕВЦИ НА ЗИМОВАЊЕ НА „ПОНИКВА“

УЧЕНИЦИ ОД КРИЖЕВЦИ НА ЗИМОВАЊЕ НА „ПОНИКВА“

Осуммина ученички од основно образование од Крижевци, Република Хрватска зимскиот распуст го поминуваат на Спортско-рекреативниот центар Пониква, на Осоговските Планини. Ученичките денеска учествуваа на работилница организирана во ОУ „Малина Попиванова“, каде имаа можност да изработуваат креативни изработки, а воедно остварија средба и со градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов, на кого можеа да му ги…

ПОНИКВА ДЕНЕС

ПОНИКВА ДЕНЕС

Убава разгледница стигна  денес од Пониква. По долго време снежна покривка како што личи во овој период од годината. Дрвјата украсени како новогодишни елки, а патеките на ски лифтовите со доволно снег, да се подготват и да се стават во употреба на љубителите на зимските спортови. Кој рече дека Пониква не е лична?

УЧЕНИЦИ ОД ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО МАКЕДОНИЈА ОРГАНИЗИРАНО НА ПОНИКВА, НО НЕ И УЧЕНИЦИТЕ ОД КОЧАНИ

УЧЕНИЦИ ОД ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО МАКЕДОНИЈА ОРГАНИЗИРАНО НА ПОНИКВА, НО НЕ И УЧЕНИЦИТЕ ОД КОЧАНИ

Како што ни пишува наш читател денес голем број на ученици од основните одделенија од повеќе градови на Македонија ја посетиле Пониква  која е покриена со дебела снежна покривка и на која дишењето на чистиот воздух е здравје и вистинскиот лек  за дечињата. „Денес е сабота а на Пониква има дебела снежна покривка но има…

СООБРАЌАЕН ХАОС НА ПАТОТ КОН „ПОНИКВА“

СООБРАЌАЕН ХАОС НА ПАТОТ КОН „ПОНИКВА“

Како што ни јавуваат наши читатели денес на „Пониква“ вриело како во кошница. Сончевото време и снегот кој го има на Пониква беа вистински предизвик голем број љубители на природата не само од Кочани туку и од други градови во државата да заминат на оваа туристичка дестинација. Но сепак многумина биле разочарана од „старата болест“…

ПАДНА ПРВИОТ СНЕГ НА ОСОГОВСКИТЕ ПЛАНИНИ

ПАДНА ПРВИОТ СНЕГ НА ОСОГОВСКИТЕ ПЛАНИНИ

Од утринава Осоговските планини се под снежна бела покривка. Како што не информираат дебелината моментно на снежната покривка изнесува околу 3 сантиметри, но тој и понатака паѓа па се очекува во текот на денот да се зголеми за двапати или трипати. Инаку снегот почнал да врне вчера во  вечерните часови, но имало краток период на…

НАМЕСТО СО СНЕГ, „ПОНИКВА“ ПОКРИЕНА СО СМЕТ

НАМЕСТО СО СНЕГ, „ПОНИКВА“ ПОКРИЕНА СО СМЕТ

Љубители на природата кои денес решиле денот да го поминат на „Пониква“ се разочарале од она што било прва слика при доаѓањето на т.н. „планинска убавица“. Наместо со снег, „Пониква“ е покриена со смет. Расфрланиот смет како што пишуваат им бодел во очите на денешните посетители, се разочарале и се покајале што денешниот убав сончев…

 • 1
 • 2