Ознака: пониква

„МАКЕДОНИЈА ПАТ“ ЈА ВРАТИ ЗАШТИТНАТА ОГРАДА НА СВОЕТО МЕСТО

„МАКЕДОНИЈА ПАТ“ ЈА ВРАТИ ЗАШТИТНАТА ОГРАДА НА СВОЕТО МЕСТО

По пет дена од објавувањето дека некој самоволно ја отстранил заштитната ограда на патниот правец Кочани-Пониква, денес добивме нови фотографии од местото на настанот. Имено како што ни јавуваат надлежните од „Македонија пат“ реагирале по нашата објава и ја вратиле заштитната ограда во првобитната положба. Сега учесниците во сообраќајот ќе бидат побезбедни на еден од…

КОЈ  И ЗОШТО ОТСТРАНИЛ ДЕЛ ОД ЗАШТИТНАТА ОГРАДА НА ПАТОТ КОН „ПОНИКВА“

КОЈ И ЗОШТО ОТСТРАНИЛ ДЕЛ ОД ЗАШТИТНАТА ОГРАДА НА ПАТОТ КОН „ПОНИКВА“

Во текот на вчерашниот ден наш сограѓанин враќајќи се од Пониква не можел а да не го овековечи несекојдневниот настан. Имено на патниот правец „Кочани-Пониква“ на еден од поопасните свијоци некој извадил дел од заштитната ограда. Сега на тој потег нема возилата што да ги штити па затоа се апелира до нив на повнимателно возење….

ПОСТАВЕНИ ТУРИСТИЧКИ ИНФОРМАТИВНИ ТАБЛИ НА ПОНИКВА

ПОСТАВЕНИ ТУРИСТИЧКИ ИНФОРМАТИВНИ ТАБЛИ НА ПОНИКВА

Деновиве Македонското еколошко друштво во соработка со Заштитеното подрачје „Осоговски Планини“ на Пониква ги промовираше поставените информативни табли за посетителите. Таблите имаат информативен карактер и содржат општи податоци за заштитеното подрачје, неговата геолошка и биолошка разновидност како и интересни податоци и факти за туристичката понуда во регионот. Туристичките информативни табли се изработени во рамки на…

СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНИОТ ЦЕНТАР ПОНИКВА СО НАЈАВА ЗА УСПЕШЕН СТАРТ НА СКИЈАЧКАТА СЕЗОНА

СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНИОТ ЦЕНТАР ПОНИКВА СО НАЈАВА ЗА УСПЕШЕН СТАРТ НА СКИЈАЧКАТА СЕЗОНА

Денеска градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов, придружуван од директорот на КЈП „Водовод“, Иван Иванов беа во посета на Пониква, каде се сретнаа со концесионерот кој стопанисува со ски-лифтовите и механизацијата, за на лице место анализираат што е направено и што се прави за успешен старт на скијачката сезона. Снежната покривка на Осоговските Планини по…

ЗА ВИКЕНДОТ „ПОНИКВА“ ВО ЗИМСКИ АМБИЕНТ?

ЗА ВИКЕНДОТ „ПОНИКВА“ ВО ЗИМСКИ АМБИЕНТ?

Од претпладневните часови на „Пониква“ почна да паѓа снег. Моментно покривката е околу пет сантиметри но како што ни јавуваат снегулките се се поголеми и ако се продолжи во ваков ритам се очекува за викендот да има дебела снежна покривка. Убава можност за љубителите на зимскиот туризам и за зимските спортови да појдат кон „Пониква“…