Ознака: проект

КОНКУРС ЗА ОБУКА НА ЖЕНИ ЗА БРЕНДИРАЊЕ, ПАКУВАЊЕ И ПРОДАЖБА НА ЗЕМЈОДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИ

КОНКУРС ЗА ОБУКА НА ЖЕНИ ЗА БРЕНДИРАЊЕ, ПАКУВАЊЕ И ПРОДАЖБА НА ЗЕМЈОДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИ

До крајот на годината, Општина Кочани во соработка со Фондацијата ЦЕЕД Македонија, ќе ја реализира последната од серијата тематски обуки за економско јакнење на жените. На веб-страницата на Општина Кочани е објавен конкурсот за обука на жени за брендирање, пакување и продажба на земјоделски производи. Во дводневната онлајн обука ќе бидат опфатени 20 жени кои…

ПРОМОВИРАН ПРОЕКТОТ „ПОДВИЖНОСТ“ И УСЛУГАТА НА НЕГА ЦЕНТАРОТ ЗА СТАРИ ЛИЦА

ПРОМОВИРАН ПРОЕКТОТ „ПОДВИЖНОСТ“ И УСЛУГАТА НА НЕГА ЦЕНТАРОТ ЗА СТАРИ ЛИЦА

Денеска во просториите на Нега Центар – Кочани се промовираше проектот „Подвижност“ и услугата на Нега Центарот за стари лица. Општина Кочани во партнерска соработка со општините Чешиново-Облешево и Зрновци е во фаза на реалзаиција на проект за воспоставување и испорака на социјални услуги за грижа и нега во домот на стари лица. Грантот е…

ПОДОБРУВАЊЕ НА ВЕШТИНИТЕ НА СЛЕПИТЕ И СЛАБОВИДНИ ЛИЦА ВО КОЧАНИ И НИВНО ВКЛУЧУВАЊЕ ВО РЕЦИКЛИРАЊЕТО ОТПАД

ПОДОБРУВАЊЕ НА ВЕШТИНИТЕ НА СЛЕПИТЕ И СЛАБОВИДНИ ЛИЦА ВО КОЧАНИ И НИВНО ВКЛУЧУВАЊЕ ВО РЕЦИКЛИРАЊЕТО ОТПАД

Кочани, 21 Септември,– Започнува нов проект за подобрување на вештините на слепите и слабовидни лица во Кочани и нивно интегрирање во процесот на рециклирање на отпад, кој во наредните осум месеци ќе го имплементира „Здружението на слепите лица“ – Кочани во партнерство со Здружението за екологија и заштита на животната средина „Еко Тим Исток“ –…

ЗАВРШЕН НАСТАН ОД ПРОЕКТОТ „ВИРТУЕЛНА РЕАЛНОСТ“  НА ЕРАЗМУС ПЛУС

ЗАВРШЕН НАСТАН ОД ПРОЕКТОТ „ВИРТУЕЛНА РЕАЛНОСТ“ НА ЕРАЗМУС ПЛУС

Средното општинско училиште „Љупчо Сантов“ и Здружението за поддршка на економскиот развој – Локална акциона група – Кочани одржаа настан на кој ги претставија резултатите од проектот „Имплементирање на едукативен модул базиран на виртуелна реалност во средните училишта“ финансиран од ЕУ-програмата Еразмус плус. На присутните им се обрати Голубинка Георгиева, раководителка на Одделението за јавни…

ЛЕТОЦИ СО СООБРАЌАЈНИ ПОУКИ – ДЕЛ ОД КАМПАЊАТА ЗА ЈАКНЕЊЕ НА СООБРАЌАЈНАТА КУЛТУРА ВО КОЧАНИ

ЛЕТОЦИ СО СООБРАЌАЈНИ ПОУКИ – ДЕЛ ОД КАМПАЊАТА ЗА ЈАКНЕЊЕ НА СООБРАЌАЈНАТА КУЛТУРА ВО КОЧАНИ

На почетокот на новата учебна година, Општина Кочани, СОУ „Гошо Викентиев“,   Полициската станица – Кочани и Општинскиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата реализираат активности за подобрување на безбедноста во сообраќајот и на сообраќајната култура воопшто. За таа цел, денеска на најфреквентните сообраќајници во Кочани, во близина на основните и на училишта, претставници од…

ЗАВРШЕН НАСТАН ОД ЕРАЗМУС + ПРОЕКТОТ СТЕ(А)М КИДС“

ЗАВРШЕН НАСТАН ОД ЕРАЗМУС + ПРОЕКТОТ СТЕ(А)М КИДС“

Здружението за поддршка на економскиот развој  – Локална акциона група – Кочани и ЈОУДГ „Павлина Велјанова“ од Кочани, денес во ресторан „Амор“ го одржаа завршниот настан за дисеминација на резултатите од проектот „Воспоставување на концепт на СТЕ(А)М училница во предучилишното образование“. Проектот е финансиран од ЕУ програма Еразмус +. На настанот присуствуваа заинтересирани локални претставници…

ПРОДОЛЖУВА РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ПРОЕКТОТ ЈАВНИ РАБОТИ, МЕРКА 6

ПРОДОЛЖУВА РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ПРОЕКТОТ ЈАВНИ РАБОТИ, МЕРКА 6

Во склоп на извршувањето на работните активности на прокетот Јавни работи, мерка 6, продолжува комуналното и хортикултурното уредување на повеќе локации во градот. Во моментот се уредуваат тротоарските површини на улица „Евлија Челебија“ и тротоарот на магистралниот пат Кочани – Пониква кој се протега кон с. Бели. Просторното уредување продолжува и во наредните денови на…

ЗАПОЧНА АНГАЖИРАЊЕТО НА 20 ЛИЦА ЗА ВРШЕЊЕ ЈАВНИ РАБОТИ ПО МЕРКА 6

ЗАПОЧНА АНГАЖИРАЊЕТО НА 20 ЛИЦА ЗА ВРШЕЊЕ ЈАВНИ РАБОТИ ПО МЕРКА 6

Вчера започна извршувањето на работните активности во склоп на прокетот Јавни работи, мерка 6. Во прокетот се вклучени 20 невработени лица, жители на Општина Кочани, коишто работно ќе бидат ангажирани 4 часа дневно, со времетраење од 22 работни дена.ж Проектот има за цел вклучување на невработени лица во проекти од инфраструктурата и заштита на животната…

ЗАВРШИ ЕРАЗМУС + ПРОЕКТОТ „ESL PREVENTERS“

ЗАВРШИ ЕРАЗМУС + ПРОЕКТОТ „ESL PREVENTERS“

Здружението на Роми АВЕНА од Кочани и ООУ „Малина Попиванова“ денеска во просториите на Хотел „Амор“ го означија завршувањето на ЕРАЗМУС+ проектот ESL Preventers и ги сумираа резултатите од проектот „Воспоставување на мониторинг систем за рано напуштање на училиштето за Ромските ученици од примарните училишта“, финансиран од ЕУ програмата ЕРАЗМУС+. На денешниот настан присуствуваа локални…

Coding Bootcamp — Кочани 2022

Coding Bootcamp — Кочани 2022

На наше големо задоволство го најавуваме Coding Bootcamp — Кочани 2022. Веником Софтвер како општествено одговорна компанија, започнувајки од 15.07.2022 ќе го организира првиот бесплатен Bootcamp наменет за учениците од средните училишта од Кочани, кои своето образование сакаат да го продолжат во ИТ индустријата. “Наша цел е да го пренесеме нашето долгогодишно знаење и искуство…