Ознака: раде кратовче

СЕ РЕКОНСТРУИРА КРОВОТ НА ОУ „РАДЕ КРАТОВЧЕ“

СЕ РЕКОНСТРУИРА КРОВОТ НА ОУ „РАДЕ КРАТОВЧЕ“

Во ОУ „Раде Кратовче“ се одвиваат градежни работи за промена на кровот. Активностите се на самиот почеток. Постапно се отстранува постојната покривна маса за да се замени старата кровна конструкција со нова. Изведувач на работите е „Бепинг констракшн“ од Кочани. Проектот се реализира со средства од Јапонската амбасада во износ од 4.332.489 денари. Според планирањата,…

ОУ „РАДЕ КРАТОВЧЕ“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК

ОУ „РАДЕ КРАТОВЧЕ“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК

Со положување на цвеќе на бистата на „Раде Кратовче“ и со низа свечености, вработените со своите гости го одбележаа патрониот празник на ОУ „Раде Кратовче“ од Кочани. Како дел од програмата директорот на училиштето Глигор гацовски додели плакети на дел од наставничкиот кадар како и благодарници на ученици кои со свои творби учествуваа во литературниот…

ЌЕ СЕ  РЕКОНСТРУИРА КРОВОТ НА ОУ „РАДЕ КРАТОВЧЕ“ СО ЈАПОНСКИ ГРАНТ ОД 70 ИЛЈАДИ ЕВРА

ЌЕ СЕ РЕКОНСТРУИРА КРОВОТ НА ОУ „РАДЕ КРАТОВЧЕ“ СО ЈАПОНСКИ ГРАНТ ОД 70 ИЛЈАДИ ЕВРА

По повеќе од четири децении конечно најстарото основно училиште во Кочани ОУ „Раде Кратовче“ благодарение на Амбасадата  на Јапонија во Република Македонија ќе добие нов модерен кров за кој ќе бидат потрошени 70 илјади Евра.. „По 45 години повторно ќе биде реконструиран покривот на нашето училиште. Проектот е од големо значење за сите нас. Самиот…

ОПШТИНА КОЧАНИ ОБЕЗБЕДИ УЧИЛИШТЕН ПРИБОР ЗА УЧЕНИЦИ ОД СОЦИЈАЛЕН РИЗИК

ОПШТИНА КОЧАНИ ОБЕЗБЕДИ УЧИЛИШТЕН ПРИБОР ЗА УЧЕНИЦИ ОД СОЦИЈАЛЕН РИЗИК

Во рамките на Програмата за поддршка на образованието за 2023 година, Општина Кочани обезбеди училиштен прибор за ученици во социјален ризик. Денес, градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов го посети ОУ „Раде Кратовче“  каде се сретна со учениците и им ги подели училишните пакети. Школски прибор ќе добијат 225 ученици од I до IX одделение…

СВЕЧЕН ПРИЕМ НА ПРВАЧИЊАТА ВО ООУ „РАДЕ КРАТОВЧЕ“ – КОЧАНИ

СВЕЧЕН ПРИЕМ НА ПРВАЧИЊАТА ВО ООУ „РАДЕ КРАТОВЧЕ“ – КОЧАНИ

Голема Благодарност до декорациска куќа „Булка“, печатница „Kopro“, книжарница „Рики Јуниор“ кои приемот го збогатија со скромни подароци за првачињата и допринесоа за убава и весела атмосфера.. Голема Благодарност до наставниот кадар за вложениот труд и ангажман за уште поубав и посреќен ден на нашите ученици. Наставниците Сања Павлова Димитрова, Фиданка Манчова, Светлана Кралова, Валентина…