Ознака: садење дрвца

НОВИ САДНИЦИ НА УЛИЦИТЕ „БОРИС ТРАЈКОВСКИ“ И „СТЕВО ТЕОДОСИЕВСКИ“ ВО КОЧАНИ

НОВИ САДНИЦИ НА УЛИЦИТЕ „БОРИС ТРАЈКОВСКИ“ И „СТЕВО ТЕОДОСИЕВСКИ“ ВО КОЧАНИ

На улицата „Борис Трајковски“, која е во фаза на рехабилитација, деновиве се сади млада високостеблеста вегетација. Според комуналниот инспектор, на тротоарот спроти Зелениот пазар, се засадени 17 стебла топчест јасен и црвена слива. На тротоарите на улицата „Стево Теодосиевски“ се обновени искршените стебла. Дополнувањето и обновувањето на јавните површини со нови садници ќе продолжи и…

ГРАЃАНИТЕ ПРАШУВААТ: ИМАШЕ ЛИ ПОТРЕБА ТОЛКУ ДРВЦА ДА СЕ ИСЕЧАТ?

ГРАЃАНИТЕ ПРАШУВААТ: ИМАШЕ ЛИ ПОТРЕБА ТОЛКУ ДРВЦА ДА СЕ ИСЕЧАТ?

Паралелно со започнувањето на градежните активности на улицата „Борис Трајковски“ започна и масовно сечење на засадените дрвца. Голем број од дрвцата што со години правеа сенка на минувачите на кејот на реката веќе се исечени, а некои почнаа да се сечат и на тротоарот покрај семејните домови.   На некои од оние на тротоарот само…

ПРОДОЛЖУВА ОЗЕЛЕНУВАЊЕТО НА ПОВРШИНИ ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

ПРОДОЛЖУВА ОЗЕЛЕНУВАЊЕТО НА ПОВРШИНИ ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

Акцијата за засадување нови садници во Кочани продолжува. Деновиве се озеленија површини во централното градско подрачје, како и на влезот и на излезот во Кочани. Во текот на вчерашниот ден е оформена зелена ограда од источната страна на ОУ „Св. Кирил и Методиј“, засадени се земјените површини на повеќе кружни текови, а дополнети се и…

ОПШТИНА КОЧАНИ ЗАПОЧНА СО ПРОЛЕТНОТО ОЗЕЛЕНУВАЊЕ НА ЈАВНИТЕ ПОВРШИНИ

ОПШТИНА КОЧАНИ ЗАПОЧНА СО ПРОЛЕТНОТО ОЗЕЛЕНУВАЊЕ НА ЈАВНИТЕ ПОВРШИНИ

Општина Кочани започна со акцијата за засадување на високо квалитетни повеќегодишни садници во централните делови на градот. Во текот на месецот беа засадени стотина садници, а денеска дваесеттина од видот Robinia pseudoacacia „Umbraculifera“ во централните градски делови. Општина Кочани ќе проложи и во наредниот период со ваквите активности за разеленување кои се од корист за…

КОЧАНСКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ, ДОБРОВОЛЦИ И ЦРВЕН КРСТ ЗАСАДИЈА 600 САДНИЦИ БАГРЕМ КАЈ ПРЕСЕЧЕНА СКАЛА

КОЧАНСКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ, ДОБРОВОЛЦИ И ЦРВЕН КРСТ ЗАСАДИЈА 600 САДНИЦИ БАГРЕМ КАЈ ПРЕСЕЧЕНА СКАЛА

Здружени сили на Доброволното противпожарно друштво – Кочани, Територијалната противпожарна единица – Кочани  и волонтерте на Црвениот крст денеска спроведоа пролетна еко – акција за пошумување и озеленување на површините кај местото викано Пресечана скала над Кочани. На површините кои пред неколку години настрадаа во шумски пожар беа засадени 600 садници на млад багрем, со…

ПРОЛЕТНА АКЦИЈА ЗА ОЗЕЛЕНУВАЊЕ НА ЈАВНИТЕ ПОВРШИНИ

ПРОЛЕТНА АКЦИЈА ЗА ОЗЕЛЕНУВАЊЕ НА ЈАВНИТЕ ПОВРШИНИ

Започна пролетното озеленување на јавните површини во Кочани Надлежните служби од Општина Кочани денеска ја започнаа пролетната акција за озеленување на јавните површини. Во разделното зеленило на улицата „Тодосија Паунов“, на улиците „Страшо Ербапче“, во паркот во населбата Калиманова Глава и на десетина други локации во градот се насадија 40 садници од јасен, јавор, индиски…

„ХАЛ БАНКА“ ДОНИРАШЕ 120 САДНИЦИ – ПОСАДЕНИ НА ПОВЕЌЕ ЈАВНИ ПОВРШИНИ ВО КОЧАНИ

„ХАЛ БАНКА“ ДОНИРАШЕ 120 САДНИЦИ – ПОСАДЕНИ НА ПОВЕЌЕ ЈАВНИ ПОВРШИНИ ВО КОЧАНИ

Општествено одговорната банка, Халк Банка донираше 120 садници од видот смрча и туја смаракд. Дел од садниците денеска беа засадени во кругот на ООУ „Св. Кирил и Методиј“ Кочани. Во денешната акција на засадување се вклучи Општина Кочани, вработените од Халк Банка и ООУ „Св. Кирил и Методиј“. Преостанатите садници ќе бидат засадени во склоп…

РЕАЛИЗИРАНА АКЦИЈА ЗА ПОШУМУВАЊЕ – ЗАСАДЕНИ ТРИ ИЛЈАДИ САДНИЦИ

РЕАЛИЗИРАНА АКЦИЈА ЗА ПОШУМУВАЊЕ – ЗАСАДЕНИ ТРИ ИЛЈАДИ САДНИЦИ

Во организација на Општина Кочани, денеска беше спроведена акција за пошумување на месноста над село Бели. Станува збор за пошумување на површини кои претходно беа опожарени. Во денешната акција освен вработените во Општина Кочани, учество зедоа ТППЕ Кочани, екипи од Секторот на Градско зеленило КЈП „Водовод“, како и двете младински организации при средните училишта „Гошо…

ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ И ЗДРУЖЕНИЈА ОД КОЧАНИ ЗАСАДИЈА НАД 1000 САДНИЦИ БАГРЕМ НАД СЕЛОТО БЕЛИ

ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ И ЗДРУЖЕНИЈА ОД КОЧАНИ ЗАСАДИЈА НАД 1000 САДНИЦИ БАГРЕМ НАД СЕЛОТО БЕЛИ

Здружени сили на Доброволното противпожарно друштво –Кочани, Општинската организација на Црвен крст Кочани, Ротари клубот „Кочани – Виница“ и Територијалната противпожарна единица – Кочани  денеска реализираа акција за пошумување на падините на Осоговските Планини над селото Бели. На површините кои пред неколку години настрадаа во шумски пожари беа насадени над 1000 садници багрем, со поддршка…

ЗАСАДЕНИ 50 ДРВЦА ВО ГРАДСКОТО ПОДРАЧЈЕ

ЗАСАДЕНИ 50 ДРВЦА ВО ГРАДСКОТО ПОДРАЧЈЕ

Во текот на вчерашниот ден Општина Кочани засади 50 повеќегодишни и висококвалитетни дрвја во градското подрачје од видот на јавор, јасен, индиски јоргован и бреза. Засадени се на потегот на тротоарската површина и разделното зеленило на булеварот „Теодосија Паунов“, булеварот „Стево Теодосиевски“ и во Градскиот парк. Дел од садниците се компензациско садење за оние кои…

 • 1
 • 2