Ознака: советници

СОВЕТНИКОТ АКИ АКИОВ ЈАВНО МУ СЕ ИЗВИНИ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ

СОВЕТНИКОТ АКИ АКИОВ ЈАВНО МУ СЕ ИЗВИНИ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ

Само неколку часа откако Градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов побара јавно извинување од советникот Аки Акиов за како што наведе изречена груба клевета кон него, со јавно извинување се јави и спомнатиот советник Аки Акиов. Во својата јавно извинување Акиов пишува: „Би сакал да изразам јавно извинување до Градоначалникот на општина Кочани Љупчо Папазов…

СИТЕ ПРВАЧИЊА НАМЕСТО ПАРИЧНИ СРЕДСТВА ЌЕ ДОБИЈАТ ПАКЕТ СО ОСНОВЕН УЧЕНИЧКИ ПРИБОР

СИТЕ ПРВАЧИЊА НАМЕСТО ПАРИЧНИ СРЕДСТВА ЌЕ ДОБИЈАТ ПАКЕТ СО ОСНОВЕН УЧЕНИЧКИ ПРИБОР

Предлогот на советничката Ивана Максимова беше прифатен па така сите првачиња од Општина Кочани ќе добијат пакети со основен ученички прибор и материјали. Првичниот предлог на Максимова беше сите првачиња да добијат паричен надомест во висина од 2.000,00 денари но  за да убрза постапката бидејќи веќе утре започнува новата учебна година беше одлучено да се…

АПЕЛ ДО СОВЕТНИЦИТЕ ЗА ЕДИНСТВО ВО ИНТЕРЕС НА ЗАШТИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

АПЕЛ ДО СОВЕТНИЦИТЕ ЗА ЕДИНСТВО ВО ИНТЕРЕС НА ЗАШТИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Утре (Среда) Советот на Општина Кочани ќе ја одржи 16-тата седница на која освен Дневниот ред пожелно би било да се разгледа и можноста за поставување надзорни камери на најфреквентните улици во Централното градско подрачје, со можност во одредени рокови да се прошири и на територијата на целиот град. Сведоци сме на брзо возење кое…

ДОДЕКА СИТЕ СПИЕЈА  СОВЕТНИЦИТЕ „ЛОВЕА ВО МАТНО“

ДОДЕКА СИТЕ СПИЕЈА СОВЕТНИЦИТЕ „ЛОВЕА ВО МАТНО“

Советниците на Општина Кочани рано утринава додека сите спиеја ја одржаа 14-тата седница на Советот на Општина Кочани, не од причина што требаше и мораше да се одржи, туку по она што се случуваше и што некои одлуки се донесоа „ во матно“, само за да додека сите се разбудат се биде завршено. Дека седницата…

СОВЕТНИЦИТЕ ОД ОПШТИНА КОЧАНИ ЌЕ СЕ ОФАЈДАТ СО НОВИ ПРЕНОСНИ КОМПЈУТЕРИ

СОВЕТНИЦИТЕ ОД ОПШТИНА КОЧАНИ ЌЕ СЕ ОФАЈДАТ СО НОВИ ПРЕНОСНИ КОМПЈУТЕРИ

По потпишувањето на договорот помеѓу Општина Кочани и Трговско друштво за промет и услуги ТРЕНД КОМ ДООЕЛ експорт-импорт Штип, советниците при Советот на Општина Кочани ќе се офајдат со нови преносни компјутери. За порелаксирано следење на седниците и донесување заклучоци ќе бидат нарачани 20 преносни компјутери по единична цена од 47.500,00 денари (така стои во…

ЈАВНО ИЗВИНУВАЊЕ ИЛИ ТУЖБА ЗА УТВРДУВАЊЕ НА ОДГОВОРНОСТ И НАДОМЕСТ НА ШТЕТА ЗА НАВРЕДА

ЈАВНО ИЗВИНУВАЊЕ ИЛИ ТУЖБА ЗА УТВРДУВАЊЕ НА ОДГОВОРНОСТ И НАДОМЕСТ НА ШТЕТА ЗА НАВРЕДА

По упатените навреди на 6-тата седница на Советот на Општина кочани и повторените на нејзиното продолжување, советникот Венко Крстевски избран од група граѓани, упати јавно барање до неговиот колега Васе Алексов од ВМРО ДПМНЕ во кое бара тој јавно да му се извини. Во барањето се вели; „Почитуван, на 6-тата седница на Советот на Општина…

ОПОЗИЦИСКАТА ГРУПА ВО СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА НАПУШТИ СЕДНИЦАТА

ОПОЗИЦИСКАТА ГРУПА ВО СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА НАПУШТИ СЕДНИЦАТА

Опозициската група на коалицијата предводена од СДСМ во Советот на Општина Кочани, заедно со советникот Венко Крстевски, избран од група граѓани, попладнево ја напуштија работата на шестата редовна седница, што се  одвиваше во тензична атмосфера. Причина за таквата постапка беше оценката дека е нарушена правната процедура за точка од дневниот ред на која имаше изземање…

ДЕМАНТ ОД ВАСЕ АЛЕКСОВ СОВЕТНИК ВО СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ НА СООПШТЕНИЕТО НА ОО НА СДСМ КОЧАНИ

ДЕМАНТ ОД ВАСЕ АЛЕКСОВ СОВЕТНИК ВО СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ НА СООПШТЕНИЕТО НА ОО НА СДСМ КОЧАНИ

Водени од мислата и желбата од штабот на СДС секого да нападнат и оцрнат, не престануваат со конструкции и пуштање лаги во јавноста. Бидејќи сега јас сум им целта, само накратко ќе им одговорам. Кога во 2008 година бев отпуштен од работа, се обидов да не бидам товар на општеството, па со поддршка од Владата…