Ознака: водовод

КЈП „ВОДОВОД“ – КОЧАНИ: ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ГРАДСКАТА ДЕПОНИЈА

КЈП „ВОДОВОД“ – КОЧАНИ: ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ГРАДСКАТА ДЕПОНИЈА

Ја известуваме јавноста дека започнувајќи од денес 18.06.2024 година (вторник), Градската депонија ќе биде отворена секој ден од 07 до 16 часот. После 16 часот депонијата ќе биде затворена и ќе биде забранет влез за сите неовластени лица. Исто така ја информираме јавноста дека при извршената контрола денеска во 18 часот, пред влезот на Градската…

КЈП „ВОДОВОД“: ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА САНАЦИЈА НА НАСТАНАТ ПОЖАР НА ГРАДСКАТА ДЕПОНИЈА

КЈП „ВОДОВОД“: ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА САНАЦИЈА НА НАСТАНАТ ПОЖАР НА ГРАДСКАТА ДЕПОНИЈА

Ја известуваме јавноста дека вчера (петок) околу 17:30 часот е настанат пожар на градската депонија, односно запалена е поголема количина на автомобилски гуми и пластика на горната површина од депонијата веднаш до гаражата за механизација. Просторот кој беше зафатен од пожарот е исполнет со секаков вид гуми за возила и веќе соберени пластични шишиња, а…

КЈП „ВОДОВОД“ – ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА НАСТАНАТ ПОЖАР НА ГРАДСКАТА ДЕПОНИЈА

КЈП „ВОДОВОД“ – ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА НАСТАНАТ ПОЖАР НА ГРАДСКАТА ДЕПОНИЈА

Ја известуваме јавноста дека околу 17:30 часот денес (среда) е настанат пожар на градската депонија, односно запалена е поголема количина на автомобилски гуми на горната површина од депонијата. Просторот кој беше зафатен од пожарот е исполнет со секаков вид гуми за возила и се наоѓа на самиот влез од депонијата. По добиената дојава за пожар,…

ПОТПИШАНО ПИСМО ЗА ДОЛГОГОДИШНА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ  „ЕУВ“ ГРАДОТ КАСТРОП РАУКСЕЛ, КЈП „ВОДОВОД“ И ОПШТИНА КОЧАНИ

ПОТПИШАНО ПИСМО ЗА ДОЛГОГОДИШНА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ „ЕУВ“ ГРАДОТ КАСТРОП РАУКСЕЛ, КЈП „ВОДОВОД“ И ОПШТИНА КОЧАНИ

Денеска, во Општина Кочани се одржа вториот настан од проектот „Општинска размена на експерти Северна Рајна-Вестфалија и Северна Македонија“, имплементиран од Агенцијата за услуги заедници во еден свет (SKEW) во име на Државниот канцелар на Северна Рајна-Вестфалија и германското Министерство за економска соработка и развој, за зајакнување на партнерството меѓу Република Северна Македонија и Покраината…

ВО „ПРОКАРКА“ СЕ ВАДЕЛЕ ВОДОМЕРИ ИЛИ СЕ ВРАЌАЛА СОСТОЈБАТА НАЗАД ЗА ДА НЕ СЕ ОТЧИТУВА ПОТРОШУВАЧКАТА

ВО „ПРОКАРКА“ СЕ ВАДЕЛЕ ВОДОМЕРИ ИЛИ СЕ ВРАЌАЛА СОСТОЈБАТА НАЗАД ЗА ДА НЕ СЕ ОТЧИТУВА ПОТРОШУВАЧКАТА

Екипите од Одделение за пласман, продажба и наплата денес спроведуваа акција за контрола за потрошувачка на вода во населбата “Прокарка”. При контролата се откриени повеќе приклучоци на водомери кои се манипулирани, односно состојбата е вратена назад или нелегално се отстранети водомерите за да не се отчитува потрошувачката. За констатираната состојба кај повеќе корисници е известен…

КЈП „ВОДОВОД“ – КОЧАНИ, НОВА УСЛУГА ЗА ONLINE ПРИЈАВУВАЊЕ НА СОСТОЈБА НА ВОДОМЕРИТЕ

КЈП „ВОДОВОД“ – КОЧАНИ, НОВА УСЛУГА ЗА ONLINE ПРИЈАВУВАЊЕ НА СОСТОЈБА НА ВОДОМЕРИТЕ

КЈП Водовод Кочани ги известува своите корисници дека е овозможена нова  услуга за online пријавување на состојба на водомерите. Во делот “Состојба на на водомер” на веб страната на КЈП Водовод Кочани  www.vodovodkocani.com.mk или на следниот линк (https://vodovodkocani.com.mk/состојба-на-водомер/) корисниците со едноставно пополнување на контaкт формата ќе може да ја пријават новата  состојба на нивниот водомер….

СООПШТЕНИЕ НА КЈП „ВОДОВОД“: ЛОКАЦИЈАТА КАДЕ СЕ ИСФРЛА СМЕТОТ НА СРЦ „ПОНИКВА“ Е ВО НАДЛЕЖНОСТ НА ОПШТИНА ПРОБИШТИП

СООПШТЕНИЕ НА КЈП „ВОДОВОД“: ЛОКАЦИЈАТА КАДЕ СЕ ИСФРЛА СМЕТОТ НА СРЦ „ПОНИКВА“ Е ВО НАДЛЕЖНОСТ НА ОПШТИНА ПРОБИШТИП

Локацијата СРЦ “Пониква” е во надлежност на Општина Пробиштип. Истата нема преземено никакви активности за комунално оддржување и чистење на наведената локација до сега. На барање на Општина Кочани со минимален финансиски надомест со оваа обврска е задолжен КЈП “Водовод” кој еднаш седмично врши редовно чистење и санирање на отпадот кој е депониран таму. За…

УРЕДУВАЊЕ НА ДОПОЛНИТЕЛЕН ПАРКИНГ ПРОСТОР ПРЕД СТАДИОНОТ „НИКОЛА МАНТОВ“

УРЕДУВАЊЕ НА ДОПОЛНИТЕЛЕН ПАРКИНГ ПРОСТОР ПРЕД СТАДИОНОТ „НИКОЛА МАНТОВ“

Екипите од секторот Градско зеленило во соработка со Општина Кочани спроведуваат акција за кастрење и сечење на гранки, грмушки и диво израснато зеленило како и расчистување на тротоарите и рабниците околу градскиот стадион. Исто така со сопствена механизација и работна сила се работи на проширување на просторот до градскиот стадион со што ќе се создадат…

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Физичките лица, корисници на услугите на КЈП “Водовод” Кочани кои имаат заостанат долг за извршени комунални услуги (тужен, извршен и редовен) може да го платат без пресметана камата за задоцнето плаќање доколку го платат целосно долгот од 15.12.2023 година до 31.03.2024 година. КЈП Водовод – Кочани КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ

На ново настанатиот дефект на водоводна линија на кружниот тек пред дуплиот мост во моментот се извршуваат градежни работи на затрупување и тампонирање на оштетениот дел од коловозот. КЈП “Водовод” – Кочани упатува апел до граѓаните за внимателно возење и прилагодување на брзината на условите на патот, а особено околу кружниот тек каде ќе се…