ТИМОТ НА СОУ „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“ – ДРЖАВЕН ПРВАК ВО РОБОТИКА, ЌЕ УЧЕСТВУВА НА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО ВО МАРОКО

април 1, 2023
1 минути

На државниот натпревар по роботика кој беше оддржан на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип, нашиот тим „The Makbot Pioneers“ беше севкупен победник во сите категории и се пласираше на светското првенство кое оваа година ќе се одржи во Мароко.

Натпреварот се состоеше од 4 категории: игра со роботи, иновативен проект, дизајн на робот и основни вредности. Темата на овогодинешниот натпревар е Super powered.

СОУ  „Гошо  Викентиев“