Ознака: роботика

ТИМОТ НА МАКБОТ ПИОНЕРИ ДОСТОЈНО ГО ПРЕТСТАВИ УЧИЛИШТЕТО, НАШИОТ ГРАД, НАШАТА ДРЖАВА

ТИМОТ НА МАКБОТ ПИОНЕРИ ДОСТОЈНО ГО ПРЕТСТАВИ УЧИЛИШТЕТО, НАШИОТ ГРАД, НАШАТА ДРЖАВА

Со многу емоции, незаборавни искуства, спомени од прекрасно поминати денови, дружби со деца од цел свет од различни култури, стекнати нови пријателства, тимот на МакБот Пионери се врати од Светско првенство во склоп на First Lego League, кое од 18 до 21 мај се одржа во Маракеш- Мароко. На првенството учествуваа 66 тима од 54…

ТИМОТ НА СОУ „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“ – ДРЖАВЕН ПРВАК ВО РОБОТИКА, ЌЕ УЧЕСТВУВА НА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО ВО МАРОКО

ТИМОТ НА СОУ „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“ – ДРЖАВЕН ПРВАК ВО РОБОТИКА, ЌЕ УЧЕСТВУВА НА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО ВО МАРОКО

На државниот натпревар по роботика кој беше оддржан на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип, нашиот тим „The Makbot Pioneers“ беше севкупен победник во сите категории и се пласираше на светското првенство кое оваа година ќе се одржи во Мароко. Натпреварот се состоеше од 4 категории: игра со роботи, иновативен проект, дизајн на робот и основни…

ОДРЖАН ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ПО РОБОТИКА ОД FIRST LEGO ЛИГАТА

ОДРЖАН ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ПО РОБОТИКА ОД FIRST LEGO ЛИГАТА

Викендов во СОУ „Гошо Викентиев“ – Кочани се одржа државниот натпревар по роботика од First Lego лигата. На натпреварот учествувааа седумдесетина натпреварувачи распоредени во седум екипи и петнаесет ментори. Натпреварот е во соработка со Факултетот за информатика при Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип и истиот се организира секоја година низ повеќе од 100 земји низ…

ОЗНАЧЕН ПОЧЕТОКОТ НА FIRST LEGO ЛИГА ПО РОБОТИКА

ОЗНАЧЕН ПОЧЕТОКОТ НА FIRST LEGO ЛИГА ПО РОБОТИКА

Во СОУ „Гошо Викентиев“ во Кочани денеска се одржа договорен состанок на кој беше означен почетокот на националната First Lego лига по роботика за оваа учебна година. Домаќин на натпреварот ќе биде Кочани, а покрај домашната екипа во лигата ќе учествуваат уште седум тимови од државата. Од нив треба да се добие најдобриот што ќе…