ТРЕТА ФУДБАЛСКА ЛИГА – ИСТОК СТАРТУВА НА 16 СЕПТЕМВРИ

Во Спорт
септември 4, 2023
1 минути

На состанокот во Кочани на кој присуствуваа претставници од повеќето клубови кои ќе се натпреваруваат во годинешното првенство во Трета Фудбалска Лига – Исток беа извлечени натпреварувачките броеви по што беше направен и конечниот распоред за претстојната сезона.

Освен екипите на „Победа“ од Валандово и „Спартмани“ кои испаднаа во регуларниот дел од првенство, и „Осогово“ кое се искачи едно скалило погоре, од минатогодишните учесници во ова натпреварување годинава недостасуваат имињата на „Брегалница сениори“ од Делчево и „Академија Чешиново-Облешево“ а нови екипи се „Ударници“ од Пирава и повратникот од Втората Фудбалска Лига „Слога 1934“.

Котизацијата ја платија само девет екипи што значи дека во секое коло ќе има по четири натпревари а една екипа ќе биде слободна.

Првенството започнува на 16 Септември во 15:00 часот а во првото коло се среќаваат:

„Карбинци“ – „Овче Поле“

„Тиверија“ – „Вардарски“

„Малеш“ – „Ударници“

„Дојранско Езеро“ – „Слога 1934“

Слободна во првото коло е екипата на „Рудар“ од Пробиштип.

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ