ТРИ МЕДАЛИ ЗА БОРАЧИТЕ НА „СПАРТАК“ НА МЕМОРИЈАЛНИОТ ТУРНИР „МЕНТАЗ АЛАЈБЕГУ“

Во Спорт
декември 2, 2023
1 минути

Во организација на Воречкиот клуб „Лирија“ од Скопје, денес во салата на ООУ „Лирија“ се одржа 10-тиот Меморијален турнир во борење „Ментаз Алајбегу“.

БК „Спартак“ од Кочани на турнирот учествуваше со четири борачи кои на крајот освоија три медали од кои еден златен и два бронзени.

Павел Темелков го освои златниот медал во категорија до 68 килограми, додека со бронза се закитија Христијан Илиев во категорија до 41 килограм и Јован Илиев во категорија до 48 килограми.

Мошне забележителен резултат постигна и Илија Иванов кој во една мошне силна конкуренција го освои петтото место.

На турнирот учествуваа повеќе од деведесеѕ борачи.

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ