УРЕДУВАЊЕ НА ТРЕВНИ ПОВРШИНИ ВО ЦЕНТРАЛНОТО ГРАДСКО ПОДРАЧЈЕ

април 13, 2023
1 минути

Во корелација со Општина Кочани, КЈП „Водовод“ со неговата оператива од  Секторот градско зеленило интензивно работи на косење трева на повеќе локации во градот според предвидениот план и програма.
Денес се коси трева на просторот во централното градско подрачје.


Вработени од Секторот градско зеленило интензивно работат на уредување  на речното корито и тревните површини околу него како и парковите во централното подрачје на потегот од градскиот плоштад до железничкиот мост.


Покрај интензивното косење на тревата, во оваа пролетна акција се
опфатени и активностите на садење сезонски цветен расад од повеќе видови  во цветните леи, како и тековните преостанати активности на окопување,  плевење,чистење на зеленилото, и кроење и кастрење на вегетацијата.

КЈП „Водовод“ – Кочани

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ