All Posts By Славчо Ивановски

СООПШТЕНИЕ НА ОО СДСМ КОЧАНИ 03.10.2022 НАПАДОТ Е НАЈДОБРА ОДБРАНА

Почитувани, Нашата советничка група е конструктивна и секогаш на страната за доброто на сите. Планот за вработувања доби наша поддршка како чекор напред кон реализација на веќе започнатите проекти. Планот мораше да се изгласа затоа што како воопшто би функционирала една градинка ако нема вработено соодветен кадар!? Ниту имало ниту ќе имаме договор за вработувања…

„СПАРТМАНИ“ ГО НОКАУТИРА „ОСОГОВО“

Екипата на „Осогово“ на која многумина предвреме и ја доделија шампионската титула го претрпе првиот пораз во годинешното првенство. Кочанчани сосема заслужено загубија на „жешкиот терен“ во Градско Балдовце од „Спартмани“ со што ги разочараа своите симпатизери а поради незалагањето и сите од управата на клубот. Домаќините победоносниот погодок го постигнаа во 40’ а стрелец…

ДОЖДОТ ПОВТОРНО ГИ НАПОЛНИ ПОДРУМИТЕ НА УЛИЦАТА „МАРШАЛ ТИТО“

Очигледно е дека жителите на улицата „Маршал Тито“ од Кочани мака мачат како да се заштитат од водата која после секој поголем дожд влегува во нивните подрумски простории. Така беше и претходно, така беше и после синоќешниот дожд. Утринава додека минувавме низ улицата видовме неколку семејства секое на свој начин како ја исфрла водата од…

УЛИЦАТА „КИРО КИКЕНСКИ“ ПРЕТВОРЕНА ВО АВТОДРОМ

Улицата „Киро Кикенски“ станува една од нај небезбедните во Кочани, а причината е што несовесните возачи развиваат големи брзини без притоа да помислат на минувачите и на паркираните возила. Токму поради ваквото брзо возење само во оваа година имаат штета претрпено неколку паркирани возила. На неколкупати сторителите на сообраќајните прекршоци ќе успеат да побегнат од…

ТРАДИЦИОНАЛНО, ИСКОПАНАТА УЛИЦА ОСТАВЕНА БЕЗ ДА СЕ ВРАТИ ВО ПРВОБИТНАТА СОСТОЈБА

Традицијата продолжува кога треба да се направи некоја поправка на која и да е улица. Измината недела, во наработен ден машините на една копанија работеа, го сечеа асфалтот на крак од улицата „Димитар Влахов“  кој се спушта кон „Кулата Треска“ во Градскиот Трговски Центар. Го извадија исечениот асфалт, ја извршија поправката и ископаната патека ја…

ПРОНАЈДЕНИ НАД 200 МЕТРИ КУБНИ БЕСПРАВНА ИССЕЧЕНО ОГРЕВНО БУКОВО ДРВО

Денеска (01.10.2022) полициски службеници од СВР Штип- ОВР Кочани, по претходно добиени оперативни сознанија за пустошење на шума, во содејство со Државен инспекторат за шумарство и ловство, постапувајќи во склоп на Оперативна акција „Гора“ околу 10.30 часот во Осоговските планини на место викано Бунари, покрај шумски пат, пронајдоа над 200 метри кубни бесправна сеча на…

ПОТПИШАН ОТВОРЕН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА НА РОТАРИ КЛУБ „КОЧАНИ-ВИНИЦА“ И УЧИЛИШТАТА ОД КОЧАНИ И ВИНИЦА

Денес на заедничка средба во ООУ „Никола Карев“, Ротари клуб „Кочани–Виница“ и сите основни и средни училишта од Кочани и Виница потпишаа отворен меморандум за соработка во делот на унапредување на образованието на локално ниво. Mеморандум има за цел меѓусебна соработка и взаемна помош и поддршка со цел размена на искуства, знаења, едукација, практична настава…

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА 18. СЕДНИЦА

Советот на Општина Кочани ја одржа 18. редовна седница, чиј дневен ред од првично предложените 18 точки беше проширен со уште 15. Советот ја повлече од дневен ред согласноста на Одлуката за зголемување на цената на метар кубен геотермална вода, по барањата од членови на Советот да се консултираат  најголемите корисници на геотермална вода во…

ПОТПИШАН ДОГОВО ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ПРОЕКТОТ „ОПРЕМУВАЊЕ НА МУЛТИКУЛТУРНИОТ ЦЕНТАР“ – КОЧАНИ

Градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов го потпиша договорот за проектот наменет за опремување на Мултикутурниот Центар во Кочани, којшто е одобрен од страна на Бирото за регионален развој преку јавниот повик за доделување на средства за финансирање на проекти за развој на урбаните подрачја, одржлив и урбан развој од Програмата за рамномерен регионален развој…

ВО СРЕДА, ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „СОЛЗИТЕ НА СЕСТРА МИ“ ОД ЛИЛЈАНА ЗАШОВА

Нова книга во македонскиот книжевен простор Една вистинска приказна преточена во роман Посвојувањето деца е тема која скоро секогаш е пропратена со дилеми, желби, страдања, надежи, очекувања. Тоа прашање секогаш било и останува болно како за биолошките родители така и за родителите кои посвојуваат дете. Оваа тема може да се рече дека сè уште е…