БУЛЕВАРОТ ПОЛН СО ПАРКИРАНИ ВОЗИЛА, А ПАРКИНГОТ ПРАЗЕН

јануари 20, 2023
1 минути

Од двете правци на булеварот „Стево Теодосиевски“ по една од лентите е зафатена со паркирани возила а новиот паркинг простор што се направи до заграденото кошаркарско игралиште во дворот на ООУ „Кирил и Методиј“ стои празен.

Чудно е што луѓето тешко ги менуваат своите навики. Иако на паркинг просторот не се наплаќа можат да се забележат само 3-4 паркирани возила а сите останати се на лентите од булеварот што им смета на голем број учесници во сообраќајот.

Која е целта на ваквиот начин на паркирање не се знае, но факт е дека самите ние полека треба да ги менуваме навиките.

С. Ивановски