ГРАФИТИТЕ КОН „БАВЧАЛУК“ МУ ДАВААТ ПОСЕБЕН БЕЛЕГ НА НОВОТО ШЕТАЛИШТЕ

октомври 11, 2022
1 минути

Кочани почнува да негува графити-стрит култура која е поддржана и од младината.

Сета оваа креативна енергија бара да биде соодветно поддржана и канализирана на вистински простор и вистинско време.

Изработката на мурали и графити покрај шеталиштето на потегот кон рекреативниот центар „Бавчулук“ е директен пример за ова.

Проектот е во реализација на Здружение на граѓани за културно-уметнички дејности „ОДОНАТА”- Кочани, во соработка со младите графитни ентузијасти од Кочани: Благој Лефков, Кирил Тодоров, Тео Лазаров, Јордан Стаменков и Давид Јосифов, а под менторство на Викторија Митева и Орхан Ќамил

Иницијативата финансиски е поддржана од Општина Кочани.