И ДЕНЕС ДВОЧАСОВНА БЛОКАДА НА УЛИЦАТА „ТОДОСИЈА ПАУНОВ“

март 3, 2022
0 минути

Протестите против аерозагадувањето од страна на компанијата „Пејпар мил“ и денес продолжија.

И денес како и вчера но и како изминатите две седмици два часа група граѓани протестираа поради испуштањето на штетни честички од оџакот на фабријата „Пејпар мил“.

Денес два часа беше блокирана улицата „Тодосија Паунов“ а граѓаните со касна порака „Чист воздух за сите! Толку бараме“.

С. Ивановски