ИСЧИСТЕНА ОКОЛИНАТА НА СПОМЕН-ДОМОТ „АСНОМ“

март 28, 2023
1 минути

Вработените на КЈП “Водовод” Кочани во координација со локалната  самоуправа во текот на денешниот ден ја исчистија дивата депонија и целиот локалитет кај Спомен-домот “Асном”. Во текот на акцијата беа  собрани и изнесени околу 3 метри кубни мешан комунален отпад, градежен шут и слично.

Во наредниот период, КЈП “Водовод” Кочани ќе продолжи со акции за  редовно чистење и отстранување на диви депонии на територијата на Општина Кочани според утврдената динамика и план за работа.

Бидејќи во последно време во рамките на своите активности, КЈП “Водовод”  Кочани секојдевно се соочува со мини депонии од градежен шут, габаритен  отпад и расфрлан комунален отпад покрај контејнерите, упатуваме апел до  сите граѓани да го почитуваат Законот за јавна чистота, да не го  оставаат ѓубрето на недозволени места и со своето однесување и еколошка  свест да придонесат за поздрава и почиста животна средина.

КЈП „Водовод“ – Кочани

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ