ЈОУ БИБЛИОТЕКА „ИСКРА“ – „МАЈЧИНИОТ ЈАЗИК – МОСТ ПОМЕЃУ МЕНЕ И ТЕБЕ“

февруари 20, 2024
1 минути

По повод 21 Февруари, Меѓународниот ден на мајчиниот јазик, утре, среда 21 февруари во 12 часот, ќе се реализира работилница со наслов,,Мајчиниот јазик- мост помеѓу мене и тебе”. Ќе учествуваат ученици од основните училишта од Кочани, на македонски, влашки, турски и бошњачки ќе рецитираат, пеат, творат и со својот мајчин јазик ќе се запознаваат. Со тоа ќе се запознаат меѓу себе не само преку нивниот јазик, туку и преку народната култура и творештво.

ЈОУ Библиотека „Искра“

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ