Граѓани

ЗОШТО НЕ РАБОТАТ ЈАВНИТЕ ТОАЛЕТИ  ВО ГРАДОТ?

ЗОШТО НЕ РАБОТАТ ЈАВНИТЕ ТОАЛЕТИ ВО ГРАДОТ?

Неколку граѓани деновиве се пожалија дека ниту едно од јавните тоалети не работи. Иако не работат од нивни на овие пеколни горештини излегува толку непријатна миризба што минувачите избегнуваат покрај нив да минуваат. Особено непријатна е миризбата што излегува од јавниот тоалет на улицата „Димитар Влахов“ под платформата на Трговскиот центар, блок „А“. Минувачите мораат…

ИЗГУБЕН Е ПАРИЧНИК СО ДОКУМЕНТИ

ИЗГУБЕН Е ПАРИЧНИК СО ДОКУМЕНТИ

Во петокот во Градскиот парк во Кочани на локација околу фонтаната, паркот и кафетериите во периодот помеѓу 14:00 и 15:00 часот изгубен е паричник со кафеава боја. Од документи има македонска возачка дозвола со изминат рок и американска возачка дозвола. Лицето го замолува пронаоѓачот на паричникот или само на документите истите да ги достави најблиската…

ПИСМО ОД ЧИТАТЕЛ: КЈП „ВОДОВОД“ ЗАД СЕБЕ  ОСТАВА ХАОС ОТКАКО ДЕЛУМНО ЌЕ ЈА ЗАВРШАТ РАБОТАТА

ПИСМО ОД ЧИТАТЕЛ: КЈП „ВОДОВОД“ ЗАД СЕБЕ ОСТАВА ХАОС ОТКАКО ДЕЛУМНО ЌЕ ЈА ЗАВРШАТ РАБОТАТА

Пред малку револтиран граѓанин од она што се случува во населбата Недопирливи на улицата Иван Иванов Балаш по делумно завршување на работатат од страна на вработени во КЈП „Водовод“ и оставње на вистински хаос откако ќе заминат, ни испрати неков допис со молба во целост истиот да го објавиме. Во прилог и околу дваесетина фотографии….

МИРЕН ПРОТЕСТ НА СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ ПОРАДИ ПУШТАЊЕТО НА СООБРАЌАЈОТ НА УЛЦАТА „ДИМИТАР ВЛАХОВ“  ВО ДВЕ НАСОКИ

МИРЕН ПРОТЕСТ НА СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ ПОРАДИ ПУШТАЊЕТО НА СООБРАЌАЈОТ НА УЛЦАТА „ДИМИТАР ВЛАХОВ“ ВО ДВЕ НАСОКИ

Од понеделникот делот од  кружниот тек на улицата „Димитар Влахов“  каде таа се спојува со улицата „Стево Теодосиевски“ па се до кружниот тек кај „Велјан“ сообраќајот се одвива во двете насоки. Токму пуштањето на сообраќајот во двете насоки на овој дел од градот беше причината денес претставници од приватните фирми да излезат на мирен протест…

ЧИТАТЕЛИТЕ ПИШУВААТ: ПОЛИТИКАТА И СЕЛОТО ГО УНИШТИЈА ГРАДОТ

ЧИТАТЕЛИТЕ ПИШУВААТ: ПОЛИТИКАТА И СЕЛОТО ГО УНИШТИЈА ГРАДОТ

Во текот на денешниот ден добивме еден допис од наш читател во кој пишува: „Вашата објава од 25 мај „Граѓаните прашуваат: Кои се новите гости“ ме натера на едно подолго размислување токму на таа тема. Добро е што некој ги сликал тие луѓе како спијат на отворено но прашање е како никој неколку дена од…

РЕАКЦИЈА НА ЖИТЕЛИ ОД УЛИЦАТА „ЃОРЧЕ ПЕТРОВ“

РЕАКЦИЈА НА ЖИТЕЛИ ОД УЛИЦАТА „ЃОРЧЕ ПЕТРОВ“

Продолжуваме со објавувањето на писма од граѓани со кои сакаме да укажеме на нивните проблеми што ги имаат а реално, надлежните не се во состојба да ги дознаат на поинаков начин. И денес добивме едно писмено известување од жители од улицата „Ѓорче Петров“ од Кочани во кое како што истакнуваат замолуваат да се изнајде начин…

ГРУПА ГРАЃАНИ: МТСП ГЛУМИ ДЕМОКРАТИЈА НА ИСЦЕНИРАНА ДЕБАТА

ГРУПА ГРАЃАНИ: МТСП ГЛУМИ ДЕМОКРАТИЈА НА ИСЦЕНИРАНА ДЕБАТА

Граѓани незадоволни од најавата дека јавната дебата што ја организира Министерството за труд и социјална политика на Македонија а на тема родова еднаквост наводно ќе се одржи сепак зад затворени врати со реакција која ви ја објавуваме во целост. „На 17.05.2023 година во 11 часот претпладне во салата на Совет на општина Виница Министерството за…

ВОЗАЧИТЕ БАРААТ ДА ИМ СЕ ОБЕЗБЕДИ ПРОСТОР ЗА ПАРКИРАЊЕ

ВОЗАЧИТЕ БАРААТ ДА ИМ СЕ ОБЕЗБЕДИ ПРОСТОР ЗА ПАРКИРАЊЕ

Учесниците во сообраќајот, возачите бараат општината да им обезбеди соодветен простор за паркирање бидејќи како што истакнуваат во дописот, за да се паркираат во градот каде имаат потреба им треба и по половина час кружење и непотребно трошење на горивото. Во дописот што ни го испратија се вели: „Целта не ни е никого да навредиме,…

АПЕЛ ОД РОДИТЕЛ ЧИИ ДЕТЕ Е СО ПРЕСТОЈ ВО КЛОН 1 ВО ГРАДИНКА „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“

АПЕЛ ОД РОДИТЕЛ ЧИИ ДЕТЕ Е СО ПРЕСТОЈ ВО КЛОН 1 ВО ГРАДИНКА „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“

Родител чие дете е со престој во Градинка „Павлина Велјанова“ – Клон 1 ни испрати допис, односно апел во кој се вели: „Без разлика чие е ова возило апелирам до неговиот сопственик да го отстрани од тротоарот бидејќи овде е постојано паркирано. Поради лошо  паркираното возило односно поради узурпацијата на тротоарот од негова страна принудени…

КОЈ ГО КОЧИ ОПРЕДЕЛУВАЊЕТО ИМИЊА НА УЛИЦИ, МОСТОВИ И ДРУГИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ОБЈЕКТИ ВО ОПШТИНА КОЧАНИ?

КОЈ ГО КОЧИ ОПРЕДЕЛУВАЊЕТО ИМИЊА НА УЛИЦИ, МОСТОВИ И ДРУГИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ОБЈЕКТИ ВО ОПШТИНА КОЧАНИ?

Кој е кочничарот во Општина Кочани што не сака досега да се именуваат улици, мостови и други инфраструктурни објекти во Општина Кочани со имиња на наши сограѓани кои секој на свој начин оставиле траен белег во општината. Уште пред минатата и минатата година беа доставени предлози до Советот на Општина Кочани а потоа беше направена…