Граѓани

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО КУЛТУРНО-УМЕТНИЧКАТА ПРОГРАМА „ЗА ПОДОБАР ВИДИК“

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО КУЛТУРНО-УМЕТНИЧКАТА ПРОГРАМА „ЗА ПОДОБАР ВИДИК“

Општина Кочани по повод Денот на лицата со попреченост 3. декември, ќе одржи културно-уметничка програма под мотото „За подобар видик“. Во истата ќе земат учество училиштата и градинките, а ќе биде збогатена со продажни штандови во Градскиот Парк во Кочани на ден 2 декември (петок) 2022 година, со почеток од 10 часот. Целта на настанот…

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 28.09.2022 ГОДИНА (СРЕДА)

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 28.09.2022 ГОДИНА (СРЕДА)

За Среда (28.09.2022 година) во Општина Кочани прекини во снабдувањето со електрична енергија  во периодот од: 09:00 – 13:00 часот ќе имаат: улицата  „Искра“ во населбата „Усова чешма“..

ПЛАНИРАНИ ПРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 05.09.2022 ГОДИНА (ПОНЕДЕЛНИК)

ПЛАНИРАНИ ПРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 05.09.2022 ГОДИНА (ПОНЕДЕЛНИК)

За Понеделник (05.09.2022 година) во Општина Кочани прекини во снабдувањето со електрична енергија  во периодот од: 09:00 – 14:30 часот ќе имаат: улиците: „Роза Петрова“ (кај зграда Белведере), „1-ви Мајк“, „Бел Камен“ (Горниот дел од улицата кај текешински лозја).

ДЕМАНТ НА СООПШТЕНИЕТО НА СОВЕТНИЧКАТА ГРУПА НА ВМРО-ДПМНЕ

ДЕМАНТ НА СООПШТЕНИЕТО НА СОВЕТНИЧКАТА ГРУПА НА ВМРО-ДПМНЕ

Почитувани медиуми и граѓани, Во партиското соопштение од група советници на ВМРО-ДПМНЕ беа изнесени низа лаги и невистини во обид да ме деградираат мене како личност, а истовремено е покажано елементарно непознавање на процедурите кон коишто истите се повикуваат. Договорите за осигурување на имот на КЈП Водовод – Кочани коишто се именувани како штетни и…

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 30.08.2022 ГОДИНА (ВТОРНИК)

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 30.08.2022 ГОДИНА (ВТОРНИК)

За Вторник (30.08.2022 година) во Општина Кочани прекини во снабдувањето со електрична енергија  во периодот од: 08:30 – 13:00 часот ќе имаат: улиците: „11-ти Октомври“, „1-ви Мај“ – горниот дел кај Текешински лозја, и „Бел камен“.

УБАВА ВЕСТ – ПО НЕПОЛНИ ДВА ЧАСА ОД ОБЈАВАТА СЕ ЈАВИЛ СОПСТВЕНИКОТ НА ЗАГУБЕНИТЕ ПАРИ

УБАВА ВЕСТ – ПО НЕПОЛНИ ДВА ЧАСА ОД ОБЈАВАТА СЕ ЈАВИЛ СОПСТВЕНИКОТ НА ЗАГУБЕНИТЕ ПАРИ

По неполни два часа од објавата на нашиот портал дека наш сограѓанин нашол изгубени пари кај еден од банкоматите на „Тутунска банка“ се јави Миле Јанев човекот што ги нашол парите и не информираше дека лицето кое ги загубило парите му се јавило на  објавениот телефонскиот број. Му кажал кое време, каде и колку била…

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА

Во синоќешните часови на банкомат во „Тутунска банка“ во Кочани наш сограѓанин нашол одредена сума на пари. Оној што ги загубил парите може да воспостави контакт на телефонскиот број:  077-561-750. Добро е што уште има чесни луѓе.

ПРЕВЕНТИВНИ АКТИВНОСТИ ЗА ЗАШТИТА ОД ПОЖАРИ

ПРЕВЕНТИВНИ АКТИВНОСТИ ЗА ЗАШТИТА ОД ПОЖАРИ

На 24.07.2022, полициски службеници од Отсекот за превенција при СВР Штип, Полициските станици Кочани, Свети Николе и Македонска Каменица и претставници на шумски стопанства на подрачјата на повеќе села во овие општини спроведоа превентивни активност за заштита од пожари. Притоа, извршени се обиколки и патролни служби на повеќе локации, беа поделени летоци со едукативна содржина,…

РАСКОПАНО, ОТСТРАНЕТ ДЕФЕКТОТ И ОСТАВЕНО

РАСКОПАНО, ОТСТРАНЕТ ДЕФЕКТОТ И ОСТАВЕНО

Две седмици улицата „Иван Иванов – Балаш“ изгледа како на приложените фотографии. Екипи на КЈП „Водовод“ од Кочани дошле, ја раскопана, го отстраниле пријавениот дефект и ја оставиле некој друг да ја заврши до крај започнатата работа. Пред две седмици на улицата „Иван Иванов Балаш“ во Кочани пукнала водоводна цевка која додека дошле екипи од…

ЧИТАТЕЛИТЕ СО НЕПРИСТОЈНИ КОМЕНТАРИ И ВУЛГАРНОСТИ ЌЕ БИДАТ БЛОКИРАНИ

ЧИТАТЕЛИТЕ СО НЕПРИСТОЈНИ КОМЕНТАРИ И ВУЛГАРНОСТИ ЌЕ БИДАТ БЛОКИРАНИ

Почитувани пријатели, почитувани читатели, По речиси половина година како администратор на порталот сакам повторно да Ве замолам за пристојност при давањето коментари со што би го сочувале дигнитетот на страната. Иако досега неколкупати Ве имам замолено, иако во последните неколку месеци околу 200 читатели ги имам блокирано, дел од Вас, од вистински или од лажни…