известувања

КЈП „ВОДОВОД“ – КОЧАНИ НЕ Е ПОВЕЌЕ БЕЗ ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА

КЈП „ВОДОВОД“ – КОЧАНИ НЕ Е ПОВЕЌЕ БЕЗ ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА

Како што не информираат од КЈП „Водовод“ претпријатието не е повеќе без електрична енергија. Пред два дена сите погони заедно со Управната зграда повторни имаат електрична енергија. За потсетување, на 20 Октомври поради неизмирен долг кон ЕДС – Скопје на КЈП „Водовод“ од Кочани му беше прекината испораката на струја кога неколку објекти меѓу кои…

ВО НЕДЕЛА НАУТРО ЗАПОЧНУВА ЗИМСКОТОТ СМЕТАЊЕ НА ВРЕМЕТО

ВО НЕДЕЛА НАУТРО ЗАПОЧНУВА ЗИМСКОТОТ СМЕТАЊЕ НА ВРЕМЕТО

Во Недела наутро (30 Октомври)  започнува зимското сметање на времето. Жителите на Македонија ќе треба стрелките на часовникот да ги вратат за еден час порано, односно 03:00 часот ќе биде 02:00 часот. Еден час повеќе спиење. С. Ивановски

СМЕТКОВОДИТЕЛИТЕ СО ИНИЦИЈАТИВА ЗА УСОГЛАСУВАЊЕ НА УСЛУГИТЕ СО ИНДЕКСОТ НА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ТРОШОЦИТЕ ЗА ЖИВОТ

СМЕТКОВОДИТЕЛИТЕ СО ИНИЦИЈАТИВА ЗА УСОГЛАСУВАЊЕ НА УСЛУГИТЕ СО ИНДЕКСОТ НА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ТРОШОЦИТЕ ЗА ЖИВОТ

Во четвртокот во ресторан „Але-Дар“ во Кочани членовите на Здружението на сметководители на Кочани одржаа состанок на иницијатива на сметководители од сметководствените агенции од Кочани. Прва точка на дневниот ред за која се разговараше на состанокот беа цените за сметководствените услуги. Сметководителите едногласно се сложија дека треба да ги усогласат цените на сметководствените услуги со…

ОСТАНУВААТ УШТЕ САМО ТРИ ДЕНА И ЗАПОЧНУВАМЕ – НАУЧИ ДА ПРОГРАМИРАШ – ИНТЕНЗИВЕН 4 МЕСЕЧЕН КУРС,

ОСТАНУВААТ УШТЕ САМО ТРИ ДЕНА И ЗАПОЧНУВАМЕ – НАУЧИ ДА ПРОГРАМИРАШ – ИНТЕНЗИВЕН 4 МЕСЕЧЕН КУРС,

Поради огромниот интерес за програмирање Venikom Software го отвора првиот интензивен курс за програмирање во Кочани. Курсот претставува четири месечна обука за Frontend програмирање користејќи ги HTML, CSS, Javascript и Git. Целта на овој курс е да ги запознае оние кои што сакаат да се впуштат во водите на програмирањето и да ги запознае основите…

УБАВ ЈУБИЛЕЈ, КОМАРЕЦ ГО ОБЈАВИ 20.000 ТЕКСТ

УБАВ ЈУБИЛЕЈ, КОМАРЕЦ ГО ОБЈАВИ 20.000 ТЕКСТ

Велат фалбата била р’ѓа, но без разлика на тоа, ако таа се сподели со читатели за кои изминатите шеснаесет години  бевме и комуњари и војводи и што ли уште не, тогаш како сакате наречете ја. Вие сте тие кои за многу нешта одлучувавте кога е порталот во прашање. Имено денес објавениот текст со наслов „Октомвриска…

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 26.10.2022 ГОДИНА (СРЕДА)

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 26.10.2022 ГОДИНА (СРЕДА)

За Среда (26.10.2022 година) во Општина Кочани прекини во снабдувањето со електрична енергија  во периодот од: 09:30 – 10:00 часот: Населба          Прокарка, Бензинска пумпа Лукоил, фабрика Антура. 10:00 – 10:30 часот ќе имаат: Објект АСНОМ м.в. Доклевец, и станбени згради кај м.в. Недопирливи, мв. Монополски бавчи, Основен Суд, бензинска пумпа на Макпетрол и објект…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА КОНТРОЛА

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА КОНТРОЛА

Комуналната инспекција на Општина Кочани со соработка со полициски службеници, в недела, на 23 октомври 2022 година ќе спроведе контролна акција на пазарот кај Автобуската станица. Надлежните служби ќе ја контролираат узурпацијата на јавната површина од страна на продавачите на земјоделски и на индустриски производи. Целта на акцијата е да се воспостави ред во користењето…

ПОКАНА ЗА ЈАВНА ДЕБАТА СО ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ПРИОРИТЕТИ НА ПРОЕКТИТЕ ВО РАМКИ НА ПРОЕКТОТ RELOAD2

ПОКАНА ЗА ЈАВНА ДЕБАТА СО ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ПРИОРИТЕТИ НА ПРОЕКТИТЕ ВО РАМКИ НА ПРОЕКТОТ RELOAD2

Во рамките на проектот ReLOaD2 што го реализира Општина Кочани со Програмата за локална демократија – УНДП, на 25.10.2022 година (вторник), со почеток во 11,00 часот, во салата на Советот на Општина Кочани (венчална сала) ќе биде одржана Дебата со граѓанските организации од Oпштина Кочани за Приоритети на проектите, со цел успешна соработка и имплементирање…

ПЛАНИРАНИ ПРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 17.10.2022 ГОДИНА (ПОНЕДЕЛНИК)

ПЛАНИРАНИ ПРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 17.10.2022 ГОДИНА (ПОНЕДЕЛНИК)

За Понеделник (17.10.2022 година) во Општина Кочани прекини во снабдувањето со електрична енергија  во периодот од: 09:00 – 13:00 часот ќе имаат: населба Оризари (м.в. Витоша и делот околу Спортската сала).

ДЕНЕС, РЕГИОНАЛНА ИНФОРМАТИВНА СЕСИЈА „ЕУ ЗА ТЕБЕ“

ДЕНЕС, РЕГИОНАЛНА ИНФОРМАТИВНА СЕСИЈА „ЕУ ЗА ТЕБЕ“

Во рамки на кампањата „ЕУ за тебе“, денеска во Хотел „Сити Ин“ – Кочани во периодот од 17 до 20 часот ќе се организира регионалнa информативнa сесиja за Механизмот за граѓанска отпорност на ЕУ. На настанот организациите ќе бидат информирани за повикот за предлози и подетално ќе бидат презентирани критериумите и насоките за апликантите. За…