известувања

ПРЕДИЗВИК „GREEN UP, GROW UP“

ПРЕДИЗВИК „GREEN UP, GROW UP“

Почитувани креативци, уметници, модни дизајнери, родители, сограѓани. Би сакале да Ве поканиме да бидете дел од големиот ЕКО предизвик на градинката „Павлина Велјанова“. Во рамките на ERASMUS+ проектот „Our world is one waste is zero“, ЈОУДГ „Павлина Велјанова“ ги повикува сите оние кои се чуствуваат креативни, иновативни и се грижат за животната средина да се…

ЈАВЕН ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ПРЕТСТАВНИК ОД ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ЕВАЛУАЦИЈА НА ПРОЕКТИ ОД RELOAD 2 ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

ЈАВЕН ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ПРЕТСТАВНИК ОД ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ЕВАЛУАЦИЈА НА ПРОЕКТИ ОД RELOAD 2 ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

Со цел да се обезбеди транспарентен и отворен процес на селекција на предлог-проектите од граѓанските организации за доделување грант во рамките на Регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан 2 – ReLOaD2 проектот, Општина Кочани во соработка со УНДП објави јавен повик за изразување интерес за учество на претставник од граѓанските организации како набљудувач во Комисијата…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ГРАДЕЖНИ РАБОТИ НА УЛИЦА „СТЕВО ТЕОДОСИЕВСКИ“

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ГРАДЕЖНИ РАБОТИ НА УЛИЦА „СТЕВО ТЕОДОСИЕВСКИ“

Се известуваат граѓаните на Општина Кочани и сите учесници во сообраќајот дека во сабота, 05.03.2022 година во период од 8 до 13 часот, сообраќајот на улица „Стево Теодосиевски“ ќе биде пренасочен заради градежни работи, уривање на куќи. Се повикуваат учесниците во сообраќајот на зголемено внимание при движењето и на почитување на сообраќајните правила и прописи….

АД ПОШТА ПОДРУЖНИЦА КОЧАНИ ЗАПОЧНА СО ИСПЛАТА НА ПЕНЗИИ НА ДОМАШНА АДРЕСА

АД ПОШТА ПОДРУЖНИЦА КОЧАНИ ЗАПОЧНА СО ИСПЛАТА НА ПЕНЗИИ НА ДОМАШНА АДРЕСА

Почитувани пензионери АД Пошта на Северна Македонија Подружница Кочани започнува со исплата на пензии на домашна адреса за сите кои имаат склучено договор со Халк Банка и НЛБ Тутунска Банка. Основен мотив за оваа кампања е зголемување на соработката со пензионерите и враќање на традицијата кога реонските пошторазнесувачи ја доставуваа пензијата на домашна адреса. На…

ОПШТИНА КОЧАНИ ВО ПАРТНЕРСТВО СО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВОЈ НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ (УНДП) ОБЈАВУВА:

ОПШТИНА КОЧАНИ ВО ПАРТНЕРСТВО СО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВОЈ НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ (УНДП) ОБЈАВУВА:

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ВО РАМКИ НА РЕГИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ЛОКАЛНА ДЕМОКРАТИЈА ВО ЗАПАДЕН БАЛКАН 2 (ReLOaD 2) Проектот Регионална програма за локална демократија во Западен Балкан 2 (ReLOaD 2) е финансиран од Европската унија и го спроведува Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) во шест земји/територии од Западен…

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Поради изведба на градежни активности на улицата „Стево Теодосиевски“ (поранешна „Ленинова“), се известуваат граѓаните, в среда, на 16 февруари 2022 г. да не ги паркираат возилата на потегот од крстосницата кај Двојниот мост до спојот на улицата „Стево Теодосиевски“ со кракот на улицата „Глигор Апостолов-Гочо“. Општина Кочани

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ПОДАРЕТЕ ЉУБОВ, ПОДАДЕТЕ РАКА“

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ПОДАРЕТЕ ЉУБОВ, ПОДАДЕТЕ РАКА“

По повод празникот на љубовта „Свети Валентин“ во Недела и Понеделник (13 и 14 Февруари) ќе биде организирана хуманитарна акција под мотото „Подарете љубов, подадете рака“. За таа цел во периодот од 12:00 до 17:00 часот во Градскиот Трговски Центар во Кочани ќе биде поставен продажен штанд на кој ќе бидат изложени предмети кои ја…

АХВ: ПОТВРДЕН ПРВ СЛУЧАЈ НА АФРИКАНСАКА СВИНСКА ЧУМА ВО МАКЕДОНИЈА

АХВ: ПОТВРДЕН ПРВ СЛУЧАЈ НА АФРИКАНСАКА СВИНСКА ЧУМА ВО МАКЕДОНИЈА

По откривањето на првиот случај на присуство на болеста Африканска свинска чума во две одгледувалишта во селото  Драмче (Делчевско) каде се угинати 14 свињи. Директорот на АХВ Николче Бабовски донесе решение со кое нареди преземање на контролни и заштитни мерки за контрола и сузбивање на болеста, а за појавата на болеста официјално ги извести и…

ПОСТАВЕНА БОЖИЌНА ПЕШТЕРА ВО ГТЦ КОЧАНИ

ПОСТАВЕНА БОЖИЌНА ПЕШТЕРА ВО ГТЦ КОЧАНИ

Во организација на храмот „Св. Вмч. Георгиј“ а по повод претстојните Божиќни празници, денес на платото во Градскиот Трговски центар во Кочани беше поставена „Божиќна пештера“. Денес и утре во периодот од 13:00 до 18:00 часот хуманите граѓани на Кочани ќе можат да донираат финансиски средства, храна и други намирници кои во пресрет на Божиќните…

НОВОГОДИШНА ЧЕСТИТКА

НОВОГОДИШНА ЧЕСТИТКА

СРЕЌНА НОВА 2022 ГОДИНА ВИ ПОСАКУВА COMAREC.COM.MK