Локална

ПОКАНА ЗА ЈАВНА ДЕБАТА ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ RELOAD2

ПОКАНА ЗА ЈАВНА ДЕБАТА ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ RELOAD2

Во рамките на проектот ReLOaD2 што го реализира Општина Кочани со Програмата за локална демократија – УНДП, на 21.12.2021 година (вторник), со почеток во 12,00 часот, во салата на Советот на општина Кочани (венчална сала), ќе биде одржана Дебата со граѓанските организации од општина Кочани за приоритети на проектите, со цел успешна соработка и имплементирање проекти кои се од…

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОСТВАРИ ПРВАТА ПРИЕМНА СРЕДБА СО ГРАЃАНИТЕ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОСТВАРИ ПРВАТА ПРИЕМНА СРЕДБА СО ГРАЃАНИТЕ

Денеска во просториите на општинската зграда, градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов ја оствари првата приемна средба со граѓаните на Општина Кочани. Беа опфатени и дискутирани теми, проблематики и прашања во однос на инфраструктурата, комуналните работи, социјалната сфера и останати. Ваквите приемни средби ќе се применуваат редовно и во иднина, односно секој вторник од 12…

ГРАЃАНИТЕ СО СВОИ  ПРЕДЛОЗИ И ИДЕИ ПО НАЦРТ-БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА 2022 ГОДИНА

ГРАЃАНИТЕ СО СВОИ ПРЕДЛОЗИ И ИДЕИ ПО НАЦРТ-БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА 2022 ГОДИНА

Во петокот, во салата на Мултикултурниот центар во Кочани, Општина Кочани организираше јавна расправа по нацрт-буџетот за 2022 година. Во присуство на граѓани, претставници на здруженија, клубови и институции, општинските служби ги презентираа буџетските проекции преку повеќе програми. Интересот на граѓаните беше насочен кон прашања од различни области што се во надлежност на локалната самоуправа:…

АПЕЛ: СОПСТВЕНИЦИТЕ НА ДУЌАНИТЕ ДА СИ ГО ИСЧИСТАТ СНЕГОТ ПРЕД ОБЈЕКТИ

АПЕЛ: СОПСТВЕНИЦИТЕ НА ДУЌАНИТЕ ДА СИ ГО ИСЧИСТАТ СНЕГОТ ПРЕД ОБЈЕКТИ

И покрај снегот кој вчеравечер го зафати кочанскиот регион и непрекинато вее, главните сообраќајници во градот се проодни и сообраќајот се одвива непречено. Од КЈП „Водовод“ – Кочани известуваат дека будно ја следат ситуацијата со временската прогноза и имаат постојани дежурни и активни екипи. За расчистување на патиштата при вакви зимски услови располагаат со соодветна…

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПРОГРАМАТА РОМАКТЕД ВО ВТОРА ФАЗА

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПРОГРАМАТА РОМАКТЕД ВО ВТОРА ФАЗА

Денеска, во хотел „Александар Палас“ во Скопје, градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов во присуство на министерката за труд и социјала, го потпиша Меморандумот за соработка за спроведување на програмата РОМАКТЕД, втора фаза. Во досегашниот период Општина Кочани ги следеше сите препораки и учествуваше на сите планирани активности од национала контакт точка. Првично беше потпишан…

ЗА ВЕЧЕРВА ЗАКАЖАНА ЈАВНАТА РАСПРАВА ПО НАЦРТ БУЏЕТОТ

ЗА ВЕЧЕРВА ЗАКАЖАНА ЈАВНАТА РАСПРАВА ПО НАЦРТ БУЏЕТОТ

Вечерва, со почеток во 18 ч. во салата на Мултикултурниот центар во Кочани ќе се одржи јавна расправа по нацрт-буџетот на Општина Кочани за 2022 година. Претставувањето пред јавноста на општинскиот буџет како акт на локалната власт со кој се планираат годишни приходи и други приливи и се одобруваат годишните расходи и другите одливи од…

ОПШТИНА КОЧАНИ КАКО ДЕЛ ОД КАМПАЊАТА ПРОТИВ СЕМЕЈНОТО НАСИЛСТВО

ОПШТИНА КОЧАНИ КАКО ДЕЛ ОД КАМПАЊАТА ПРОТИВ СЕМЕЈНОТО НАСИЛСТВО

Во рамките на активностите за борба против родово базираното насилство, в недела на 12.12.2021 година во 12 ч.,  со собир во во Градскиот парк, Општина Кочани ќе ја поддржи кампањата што се реализира по иницијатива на Билјана Ангелова, сопруга на амбасадорот на Република Бугарија. Ангелова, преку социјалните мрежи повикува на поддршка на жените и децата, жртви на…

СКЛУЧЕН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА МЕЃУ ОПШТИНА КОЧАНИ И „РОМАЛИТИКО“

СКЛУЧЕН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА МЕЃУ ОПШТИНА КОЧАНИ И „РОМАЛИТИКО“

Во просториите на општинската зграда беше одржан состанок помеѓу градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов и преставници од Институтот за истражување и анализа на политики „Ромалитико“. На истиот беше склучен меморандум за соработка за спроведување на проектот „Заедно за просперитетна заедница“. Овој проект ќе се имплиментира во 17 општини во државата, од кои е и…

ОПШТИНСКИОТ СОВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ НА ПАТИШТАТАТА ЈА РАЗГЛЕДА ПРОГРАМАТА ЗА 2022 ГОДИНА

ОПШТИНСКИОТ СОВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ НА ПАТИШТАТАТА ЈА РАЗГЛЕДА ПРОГРАМАТА ЗА 2022 ГОДИНА

Членовите на Општинскиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата одржаа состанок на кој ја разгледаа Програмата за работа за претстојната година. Како советодавно тело коешто помага за подобрување на безбедносната состојба во сообраќајот на подрачјето на општина Кочани, Општинскиот совет предлага континуирани програмски активности  за унапредување на  сообраќајната култура  и образование на децата, но…

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА ТРЕТАТА РЕДОВНА СЕДНИЦА

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА ТРЕТАТА РЕДОВНА СЕДНИЦА

Советот на Општина Кочани ја одржа третата редовна седница, на која првичниот предлог-дневен ред се прошири на 12 точки. Членовите на Советот ги усвоија: Извештајот за финансиското работење на КЈП „Водовод“ за периодот од 1 јануари до 30 септември 2021 г.; Годишниот план за вработување во КЈП „Водовод“ за 2022 година; Предлог-програмата за изменување и…