Локална

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЗЕМЈЕНО-ГРАДЕЖНИ РАБОТИ И АСФАЛТИРАЊЕ НА КРУЖЕН ТЕК

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЗЕМЈЕНО-ГРАДЕЖНИ РАБОТИ И АСФАЛТИРАЊЕ НА КРУЖЕН ТЕК

Почитувани учесници во сообраќајот, Ве известуваме дека во периодот од 23.12.2021 – 30.12.2021 година ќе се изведуваат земјено-градежни работи и асфалтирање на кружниот тек кај „Национал“ – Кочани. Во интерес на безбедно и брзо завршување на патната инфраструктура потребно е почитување на сообраќајната сигнализација за времен режим на сообраќајот. Намалена брзина на движење, зголемено внимание…

РЕАКЦИЈА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ПРЕСОТ НА ОО СДСМ – КОЧАНИ

РЕАКЦИЈА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ПРЕСОТ НА ОО СДСМ – КОЧАНИ

Почитувани, Трите капитални проекти кои се во тек на градежни работни активности, а еден во финиширана фаза, се изведуваат во интерес на граѓаните на Општина Кочани. Како инвеститор на потисниот цевковод во с. Грдовци се јавува ТАВ од чии средства се извршува овој значаен проект, додека финансирањето на проектот на реконтруираната улица „Роза Петрова“ е…

УТРЕШНИОТ ПРИЕМЕН ДЕН КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СЕ ОДЛОЖУВА

УТРЕШНИОТ ПРИЕМЕН ДЕН КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СЕ ОДЛОЖУВА

Поради неoдложни работни активности на Локалната самоуправа и обврските на градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов, ги известуваме сите граѓани на Општина Кочани дека утрешниот термин за прием на граѓани се одложува за следниот вторник (28.12.2021 година) од 12:00 до 14:00 часот. Општина  Кочани

ОДЛУКА ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА СТИПЕНДИИ НА СТУДЕНТИ ОД ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА СТУДИСКАТА 2021/2022 ГОДИНА

ОДЛУКА ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА СТИПЕНДИИ НА СТУДЕНТИ ОД ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА СТУДИСКАТА 2021/2022 ГОДИНА

Вкупно 21 студент добија општинска стипендија од 3.000 ден (за еден студент) кои ги исполнуваат условите пропишани во Правилникот за стипендирање. До крајот на годината, сите студенти ќе бидат дополнително повикани на доделување и потпишување на договирите за користење на стипендиите. При потпишувањето на договорите потребно е студентите да ја приложат својата трансакциска сметка. Одлуката…

ПОКАНА ЗА ЈАВНА ДЕБАТА ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ RELOAD2

ПОКАНА ЗА ЈАВНА ДЕБАТА ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ RELOAD2

Во рамките на проектот ReLOaD2 што го реализира Општина Кочани со Програмата за локална демократија – УНДП, на 21.12.2021 година (вторник), со почеток во 12,00 часот, во салата на Советот на општина Кочани (венчална сала), ќе биде одржана Дебата со граѓанските организации од општина Кочани за приоритети на проектите, со цел успешна соработка и имплементирање проекти кои се од…

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОСТВАРИ ПРВАТА ПРИЕМНА СРЕДБА СО ГРАЃАНИТЕ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОСТВАРИ ПРВАТА ПРИЕМНА СРЕДБА СО ГРАЃАНИТЕ

Денеска во просториите на општинската зграда, градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов ја оствари првата приемна средба со граѓаните на Општина Кочани. Беа опфатени и дискутирани теми, проблематики и прашања во однос на инфраструктурата, комуналните работи, социјалната сфера и останати. Ваквите приемни средби ќе се применуваат редовно и во иднина, односно секој вторник од 12…

ГРАЃАНИТЕ СО СВОИ  ПРЕДЛОЗИ И ИДЕИ ПО НАЦРТ-БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА 2022 ГОДИНА

ГРАЃАНИТЕ СО СВОИ ПРЕДЛОЗИ И ИДЕИ ПО НАЦРТ-БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА 2022 ГОДИНА

Во петокот, во салата на Мултикултурниот центар во Кочани, Општина Кочани организираше јавна расправа по нацрт-буџетот за 2022 година. Во присуство на граѓани, претставници на здруженија, клубови и институции, општинските служби ги презентираа буџетските проекции преку повеќе програми. Интересот на граѓаните беше насочен кон прашања од различни области што се во надлежност на локалната самоуправа:…

АПЕЛ: СОПСТВЕНИЦИТЕ НА ДУЌАНИТЕ ДА СИ ГО ИСЧИСТАТ СНЕГОТ ПРЕД ОБЈЕКТИ

АПЕЛ: СОПСТВЕНИЦИТЕ НА ДУЌАНИТЕ ДА СИ ГО ИСЧИСТАТ СНЕГОТ ПРЕД ОБЈЕКТИ

И покрај снегот кој вчеравечер го зафати кочанскиот регион и непрекинато вее, главните сообраќајници во градот се проодни и сообраќајот се одвива непречено. Од КЈП „Водовод“ – Кочани известуваат дека будно ја следат ситуацијата со временската прогноза и имаат постојани дежурни и активни екипи. За расчистување на патиштата при вакви зимски услови располагаат со соодветна…

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПРОГРАМАТА РОМАКТЕД ВО ВТОРА ФАЗА

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПРОГРАМАТА РОМАКТЕД ВО ВТОРА ФАЗА

Денеска, во хотел „Александар Палас“ во Скопје, градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов во присуство на министерката за труд и социјала, го потпиша Меморандумот за соработка за спроведување на програмата РОМАКТЕД, втора фаза. Во досегашниот период Општина Кочани ги следеше сите препораки и учествуваше на сите планирани активности од национала контакт точка. Првично беше потпишан…

ЗА ВЕЧЕРВА ЗАКАЖАНА ЈАВНАТА РАСПРАВА ПО НАЦРТ БУЏЕТОТ

ЗА ВЕЧЕРВА ЗАКАЖАНА ЈАВНАТА РАСПРАВА ПО НАЦРТ БУЏЕТОТ

Вечерва, со почеток во 18 ч. во салата на Мултикултурниот центар во Кочани ќе се одржи јавна расправа по нацрт-буџетот на Општина Кочани за 2022 година. Претставувањето пред јавноста на општинскиот буџет како акт на локалната власт со кој се планираат годишни приходи и други приливи и се одобруваат годишните расходи и другите одливи од…