Локална

ОПШТИНА КОЧАНИ РАСПИША КОНКУРС ЗА 30 СТУДЕНТСКИ СТИПЕНДИИ ЗА 2021/2022 ГОДИНА

ОПШТИНА КОЧАНИ РАСПИША КОНКУРС ЗА 30 СТУДЕНТСКИ СТИПЕНДИИ ЗА 2021/2022 ГОДИНА

Општина  Кочани го распиша конкурсот за доделување 30 стипендии за студенти од јавните високообразовни установи во Република Северна Македонија за студиската 2021/2022 година. Од триесетте, најмногу пет ќе бидат наменети за студенти од ромската етничка заедница, десет за студенти од социјално загрозени семејства, најмногу пет стипендии за студенти запишани на факултети за медицински науки, а останатите стипендии за…

ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ – Д-Р ЛАЗО МИТЕВ ПРЕТСЕДАВАЧ

ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ – Д-Р ЛАЗО МИТЕВ ПРЕТСЕДАВАЧ

Советот на Општина Кочани денеска ја одржа првата конститутивна седница, на која беа верификувани мандатите на деветнаесетте нови членови, а за претседател, со десет гласа „за“, беше избран Лазо Митев. „Ви посакувам успешна работа и очекувам при донесувањето на одлуките да се раководите од јавниот интерес, а не од личните и партиските интереси“ истакна во…

ПРЕНАСОЧУВАЊЕ НА СООБРАЌАЈОТ

ПРЕНАСОЧУВАЊЕ НА СООБРАЌАЈОТ

Поради изведување градежни работи на експресниот пат Штип – Кочани, од 12 до 14 ноември 2021 г., сообраќајот на делницата од магистралниот пат А3, од Компостарата до Подлошката крстосница, ќе биде со пренасочен режим. Се повикуваат сите учесници во сообраќајот на зголемено внимание и на почитување на сообраќајната сигнализација за времен режим. Општина Кочани

УТРЕ (ПЕТОК) 11:00 ЧАСОТ МКЦ – КОЧАНИ, КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА НА НОВИОТ СОСТАВ НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

УТРЕ (ПЕТОК) 11:00 ЧАСОТ МКЦ – КОЧАНИ, КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА НА НОВИОТ СОСТАВ НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Претседателот на Советот од претходниот состав, Томе Солевски, за в петок, 12 ноември ја свикува првата конституивна седница на новиот состав на Советот, која ќе се одржи во салата на Мултикултурниот центар, со почеток од 11 ч. На предлог-дневниот ред се наоѓаат 14 точки: Верификација на мандатот на членовите на Советот на Општина Кочани. Избор…

ИЗВРШЕНО ПРИМОПРЕДАВАЊЕТО НА ФУНКЦИЈАТА ГРАДОНАЧАЛНИК

ИЗВРШЕНО ПРИМОПРЕДАВАЊЕТО НА ФУНКЦИЈАТА ГРАДОНАЧАЛНИК

Во присуство на медиумите од општината, денес по свеченото врачување на Уверенијата за новиот мандат на градоначалник и членовите на Советот на Општина Кочани беше извршено и примопредавањето на функцијата Градоначалник. Досегашниот градоначалник на Општина Кочани Николчо Илијев најпрвин му посака добредојде на Љупчо Папазов новиот Градоначалник на Општина Кочани, му го честиташе мандатот посакавувајќи…

ДОДЕЛЕНИ УВЕРЕНИЈАТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ И НА ЧЛЕНОВИТЕ НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ 2021-2025

ДОДЕЛЕНИ УВЕРЕНИЈАТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ И НА ЧЛЕНОВИТЕ НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ 2021-2025

Со доделувањето на уверенијата на новиот градоначалник на Општина Кочани, Љупчо Папазов и на деветнаесетте членови на Советот на Општината, започна новиот мандат на локалната власт. Врачувајќи им ги уверенијата, претседателката на Општинската Изборна Комисија – Кочани, Билјана Димовска Гичева истакна дека на Локалните избори 2021 жителите со право на глас им ја дале довербата…

НА ЗАМИНУВАЊЕ ОД ФУНКЦИЈАТА ГРАДОНАЧАЛНИК, НИКОЛЧО ИЛИЈЕВ ОСТАВА ФИНАНСИСКИ СТАБИЛНА ОПШТИНА И ЗАПОЧНАТИ ДВАЕСЕТИНА ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ

НА ЗАМИНУВАЊЕ ОД ФУНКЦИЈАТА ГРАДОНАЧАЛНИК, НИКОЛЧО ИЛИЈЕВ ОСТАВА ФИНАНСИСКИ СТАБИЛНА ОПШТИНА И ЗАПОЧНАТИ ДВАЕСЕТИНА ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ

По соопштувањето на официјалните резултати за Локалните избори 2021 година спроведени во Кочани, претстои примопредавањето на највисоката извршна локална функција на новоизбраниот градоначалник на Кочани. Во функција на транспарентното и отчетно работење е информирањето на граѓаните за финансиската состојба на Општина Кочани и за тековните и претстојните проекти во кои се вложени буџетски средства. Состојбата…

НИКОЛЧО  ИЛИЈЕВ ПО ЗАВРШУВАЊЕТО НА МАНДАТОТ ГРАДОНАЧАЛНИК:  ОСТАВИВ ДЕЛА КОИ ЌЕ СВЕДОЧАТ ЗА ЕДНА СОВРЕМЕНА ВИЗИЈА

НИКОЛЧО ИЛИЈЕВ ПО ЗАВРШУВАЊЕТО НА МАНДАТОТ ГРАДОНАЧАЛНИК: ОСТАВИВ ДЕЛА КОИ ЌЕ СВЕДОЧАТ ЗА ЕДНА СОВРЕМЕНА ВИЗИЈА

Почитувани, Државната изборна комисија ги објави официјалните резултати за Кочани од Локалните избори – 2021, со што го завршувам мандатот како градоначалник. На оваа функција пристигнав тивко, се посветив максимално и вградив четири години од животот во дела кои ќе сведочат за една современа визија и отворен пристап во решавање на проблемите. Токму затоа не…

БЕЗ ЛИЧНА КУЛТУРА НИТУ ЌЕ ИМАМЕ ЗИМСКИ, НИТУ ЛЕТЕН, НИТУ СЕЛСКИ ТУРИЗАМ

БЕЗ ЛИЧНА КУЛТУРА НИТУ ЌЕ ИМАМЕ ЗИМСКИ, НИТУ ЛЕТЕН, НИТУ СЕЛСКИ ТУРИЗАМ

Загрижен наш читател инаку голем љубител на туризмот и обожавател на „Пониква“ и нејзините убавини во моментот ни испрати две фотографии токму од „Пониква“ од кои јасно се гледа какви се „љубители на туризмот“ ја посетуваат Осоговската убавица. Иако некој се погрижил да направи оградено место за контејнери во кои ќе треба да се фрла…

СНЕГ НА „ПОНИКВА“

СНЕГ НА „ПОНИКВА“

Околу 10 см снежна бела покривка утринава ја прекри „Пониква“. Снегот и понатака ситно паѓа па доколку продолжи со ваков интензитет повеќе од сигурно е дека за време на викендот ќе го привлече вниманието на љубителите на зимскиот туризам како и на оние кои ги сакаат зимските спортови.„Пониква“ е секогаш убава, но со овој снег…