репортажа

ОДБЕЛЕЖАНА 118-ГОДИШНИНАТА ОД СМРТТА НА НИКОЛА КАРЕВ

ОДБЕЛЕЖАНА 118-ГОДИШНИНАТА ОД СМРТТА НА НИКОЛА КАРЕВ

Со свечена академија на ООУ „Никола Карев“ и полагање свежо цвеќе на спомениците, вчера и денеска беше одбележана 118-годишнината од смртта на големиот македонски револуционер и претседател на Крушевската Република, Никола Карев. Општински делегации положија цвеќе на спомениците на Карев во Паркот на Револуцијата,  кај селото Тркање и во Спомен-паркот во Свиланово. Претставници на Извидничкиот…

ДИРЕКТОРОТ НА ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – КОЧАНИ ДОНИРАШЕ ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ ЗА ПЕТ СЕМЕЈСТВА ОД СЕЛО ТРКАЊЕ

ДИРЕКТОРОТ НА ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – КОЧАНИ ДОНИРАШЕ ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ ЗА ПЕТ СЕМЕЈСТВА ОД СЕЛО ТРКАЊЕ

Како што објави порталот с. Тркање, денес директорот на ООУ „Никола Карев“ од Кочани Александар Андов по повод Велигденските празници донираше пет хуманитарни пакети за пет семејства од село Тркање. Во соработка со Претседателката на Месна заедница на село Тркање Латинка Постолова пакетите беа доделени на семејства на кои и те како им беа потребни….

УШТЕ ЕДНА УСПЕШНА ПРИКАЗНА НА РОТАРИ КЛУБ „КОЧАНИ-ВИНИЦА“

УШТЕ ЕДНА УСПЕШНА ПРИКАЗНА НА РОТАРИ КЛУБ „КОЧАНИ-ВИНИЦА“

Во организација на Ротари Клуб „Камен Мост – Скопје и коорганизација на Ротари Клуб „Кочани-Виница“ и Ротари Клуб „Велес“, во Сабота, 8 април 2023 г., под мотото „Гласот на изборот” во Меѓународното училиште „НОВА“ успешно се одржа 11. Ротари Конференција за професионална ориентацијa на средношколци. Ротари Клуб „Кочани-Виница“ традиоционално е коорганизатор на овој настан и…

ТРИЕСЕТ ГОДИНИ „PICCADILLY“

ТРИЕСЕТ ГОДИНИ „PICCADILLY“

Во  предвечерјето на овој викенд со пригодна забава првото поголемо кафуле отворено во Градскиот Трговски Центар  во Кочани, „Piccadilly“ го прослави својот 30-ти роденден. Да опстанеш триесет години на овие простори во овие бурни времиња е гаранција за квалитетно работење. Клиентелата на „ Piccadilly “ која е постојано овде со голем респект зборува за квалитетната…

КЈП „ВОДОВОД“ – ПРОЛЕТНА АКЦИЈА ЗА КОСЕЊЕ НА ТРЕВНИ ПОВРШИНИ ВО ОРИЗАРИ

КЈП „ВОДОВОД“ – ПРОЛЕТНА АКЦИЈА ЗА КОСЕЊЕ НА ТРЕВНИ ПОВРШИНИ ВО ОРИЗАРИ

Акција за косење на нараснатите тревни површини, се одвива низ целата Општина Кочани. Започнати уште кон крајот на минатата седмица, активностите на вработените од одделението за градско зеленило со поддршка на Општина Кочани, ќе ги опфатат сите месни и урбани заедници во градот и населените места. Косењето на тревната вегетација претходните денови се одвиваше во…

ОПШТИНА КОЧАНИ ГО ОДБЕЛЕЖА 8 . АПРИЛ – МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА РОМИТЕ

ОПШТИНА КОЧАНИ ГО ОДБЕЛЕЖА 8 . АПРИЛ – МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА РОМИТЕ

Општина Кочани во соработка со ромски граѓански здруженија денеска го одбележа 8 Април, Меѓународниот ден на Ромите. Во пресрет на празникот, на јарболите пред општинската зграда утрово беше кренато ромското знаме, а градоначалникот Љупчо Папазов оствари средба со претставници на ромската заедница, на која беше разговарано за политиките и надлежностите во кои треба да се…

УЧЕНИЦИ ОД ООУ „РАДЕ КРАТОВЧЕ“ ВО ПОСЕТА НА ТППЕ – КОЧАНИ И ДПД – КОЧАНИ

УЧЕНИЦИ ОД ООУ „РАДЕ КРАТОВЧЕ“ ВО ПОСЕТА НА ТППЕ – КОЧАНИ И ДПД – КОЧАНИ

Убав едукативен ден за учениците од ООУ „Раде Кратовче“ – Кочани при посетата на Територијалната Противпожарна Единица – Кочани и  Доброволното Противпожарно Друштво – Кочани. При посетата учениците имаа предавање и запознавање со противпожарната опрема, противпожарните апарати, како и со противпожарните возила, нивната цел и намена. Беа запознаени за примањето на дојава за избувнат пожар…

ИВОНА ТОДОРОВА МАТУРАНТКА ВО СОУ „ЉУПЧО САНТОВ“ ОД КОЧАНИ, ПОБЕДНИК ВО КАТЕГОРИЈАТА НАЈДОБАР ОРАТОР – НА ОРАТОРСКАТА ВЕЧЕР НА УГД

ИВОНА ТОДОРОВА МАТУРАНТКА ВО СОУ „ЉУПЧО САНТОВ“ ОД КОЧАНИ, ПОБЕДНИК ВО КАТЕГОРИЈАТА НАЈДОБАР ОРАТОР – НА ОРАТОРСКАТА ВЕЧЕР НА УГД

Матурантката Ивона Тодорова ученичка во СОУ „Љупчо Сантов“ – Кочани е победничка во категоријата избор на публиката на XI Ораторска вечер  што вчера се одржа во Штип. Тодорова со својот емотивен настап ги освои срцата на публиката при што со 80 гласа за беше избрана за најдобар оратор – избор на публиката во конкуренција на…

КЈП „ВОДОВОД“ – ПОСТАВЕН ДЛАБИНСКИ ПУМПЕН АГРЕГАТ

КЈП „ВОДОВОД“ – ПОСТАВЕН ДЛАБИНСКИ ПУМПЕН АГРЕГАТ

Денес стручните екипи на КЈП “Водовод” Кочани по претходно утврдената динамика и извршени подготвителни работи поставија длабински пумпен агрегат. Во врска со поставувањето на пумпниот агрегат беа направени дополнителни градежни зафати, односно со специјализирано возило за разбивање на наслаги и вшмукување на отпаден материјал беше извршено целосно чистење на површината каде беше поставен длабинскиот пумпен…

ЈЕЛИЦА ЗАФИРОВА ИЗБРАНА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИ НА КОЧАНИ

ЈЕЛИЦА ЗАФИРОВА ИЗБРАНА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИ НА КОЧАНИ

На  Изборно Собрание на Здружението на Пензионери – Кочани за нов претседател со мандат од четири години е избрана Јелица Зафирова. Зафирова доаѓа на местото на досегашниот претседател Ѓорѓи Серафимов кој на оваа функција се наоѓаше од 2008 година. На Изборното Собрание присуствуваа делегатите од петнаесетте ограноци чиј пак избор беше завршен до 15 Март…