КОШАРКАРИТЕ НА „БАСКЕТ ДИНО ДЕЛИКАТЕС“, ТРИ ОД ТРИ ЗА ВРЕМЕ НА ВИКЕНДОТ

Во Спорт
ноември 7, 2022
1 минути

Одличен викенд за кошаркарите на „Баскет Дино Деликатес“ од Кочани. Во три конкуренции, три одиграни натпревари и исто толку победи.

М-14 лига, „Ролинг“ – „Баскет Дино Деликатес“ 52:86

(06:22; 11:23; 21:14; 14:27)

Кошевите ги постигнаа: Ристов 25; Гошев 22; Јангелов 17; Тасев 8; Крстов 6; Оклох 4; Ангелов 4.

М-18 лига, „Баскет Дино Деликатес“ – „Вибас Баскет“  117:45

(41:11; 23:20; 24:08; 29:06)

Кошевите ги постигнаа: Христов 26; Лазарев 17; Богданов 15; Глигоров 13; Ѕ’моб 11; Манев 7; Соколов 7; Коцев 6; Златков 5; Ефремов 5; Василов 5.

Трета Кошаркарска Лига – група 1

„Спорт Тим“ – „Баскет Дино Деликатес“ 84:90 ( после продолжение)

(17:24; 18:22; 26:14; 16:17; 07:13).

Кошевите ги постигнаа: Лазарев 30; Илијев 29; Петров 10; Коцев 8; Петрушевски 7; Ѕ’мбов 5; Ивановски 1.

С.  Ивановски