ЛИТЕРАТУРНО ЧИТАЊЕ ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ НА ЖЕНАТА

март 8, 2022
1 минути

Во организација на Литературниот Клуб „Копнеж“ во Кочани а по повод 7-ми март „Меѓународниот ден на жената“, денес во просториите на ЈОУ Библиотека „Искра“ во кочани се одржа литературно читање.

Членови на ЛК „Копнеж“ читаа поезија која е содржана во билтенот кој секоја година излегува по повод празникот на жената.

Билтенот содржи околу четириесетина песни сите напишани за мајката, жената, и нивната улога како дел од општественото живеење,

С. Ивановски