НУЦК „БЕЛИ МУГРИ“ – КОЧАНИ, ПРОГРАМА ЗА МЕСЕЦ МАЈ 2024 ГОДИНА

мај 6, 2024
1 минути

Почитувана публико,

Во прилог програмата на НУ Центар за култура “Бели мугри” за претстојниот период:

*10.05.2024- 19 часот- Изложба на учениците од Училиштето за цртање и сликање при НУЦК “Бели мугри”- Кочани ( западна тераса)

*11.05.2024- 20 часот Сашко Коцев- ШИРОК ДИЈАФАЗОН (билетите се распродадени)

13.05.2024- детска претстава

*14.05.2024- 20 часот- Сашко Коцев- ШИРОК ДИЈАФАЗОН ***ПО ЧЕТВРТИ ПАТ ВО КОЧАНИ***

*15.05.2024- Кино проекција на филмот Луси гангстерката

*16.05.2024- Кино проекција на филмот Луси гангстерката

*21.05.2024- Изложба на филигрански накит (проектот е дел од годишната програма на НУЦК “Бели мугри” за 2024)

*28.05.2024- „Литературата за деца и младинци на македонските композитори од третата и четвртата генерација”

29.05.2024- Патронат на ЈОУДГ “Павлина Велјанова”

*30.05.2024- Фестивал на песни за деца ВЕСЕЛО ШТУРЧЕ

*31.05.2024- Театарска претстава- Гостување на НУЦК “Трајко Прокопиев” театар Куманово

За секој од горенаведените настани ќе има посебна објава во која ќе бидат содржани сите важни детали.

ИНСТИТУЦИЈАТА  го задржува правото за изменување и/или дополнување на настаните!

Повелете, ве очекуваме!

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ