ПРОНАЈДЕНО И ОДЗЕМЕНО НЕЛЕГАЛНО ИССЕЧЕНО БУКОВО ОГРЕВНО ДРВО

септември 20, 2022
1 минути

На 19.09.2022, по преземени мерки и активности за откривање на нелегална сеча на дрва на подрачјето на ОВР Кочани, полициски службеници од ОВР Кочани и полициски службеници од Шумска полиција, при контрола и преглед на патничко моторно возило ,,шкода фелиција“ без регистарски таблички, пронашле и одзеле буково огревно дрво, а лицето кое го управувало возилото избегало.

Возилото и дрвата се одземени и предадени на Јавното претпријатие ,,Национални шуми“ – Подрачна единица Кочани.

Се работи на расчистување на случајот.

ИЗВОР: Дневни билтени на МВР