ПРВ МЕМОРИЈАЛЕН ОДБОЈКАРСКИ ТУРНИР „ЧЕШИНОВО 2023“

Во Спорт
август 13, 2023
0 минути

Во знак на почит и сеќавање кон Јоже Јефтимов и Мартин Костов, денес во нивна чест љубителите на одбојката од Чешиново го организираа првиот Меморијален одбојкарски турнир „Чешиново 2023“.

„Како за прв пат на турнирот учествуваа две екипи, а се надеваме дека истиот ќе прерасне во традиционален и во следните години на истиот ќе учествуваат повеќе екипи. Резултатот беше во втор план и двете екипи се победници. Јоже Јефтимов и Мартин Крстов беа дел од  спортскиот живот во Чешиново па ние со денешното дружење сакавме уште еднаш да им оддадеме почит“, истакна Мирче Натков.

За МВП на турнирот беше прогласен Иван Костов.

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ