Ознака: чешиново

ООУ „КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ – ОБЛЕШЕВО ГО ЧЕСТВУВА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК

ООУ „КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ – ОБЛЕШЕВО ГО ЧЕСТВУВА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК

Во чест на патрониот празник на нашето училиште ООУ „Климент Охридски- Облешево, започнуваме со повеќе активности по тој повод. Денес во паркот на централното и подрачните училишта засадивме садници од ГИНКО дрвца кои ги донираше за нашето училиште Томе Стојанов-Гинко, кој потекнува од нашата општина. Гинко дрвото е симбол на здравје и долговечност . Со…

ПРВИОТ УЧИЛИШЕН ЅВОН ЗА 41 ПРВАЧЕ ВО ОПШТИНАТА ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО

ПРВИОТ УЧИЛИШЕН ЅВОН ЗА 41 ПРВАЧЕ ВО ОПШТИНАТА ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО

1 Септември е симбол на нов почеток, предизвик за секое дете и датум за паметење на секое прваче. Со пригодна свеченост и поздравен говор на в.д. Директорот Јорданче Костадинов, првачињата од ООУ “Климент Охридски”од Облешево го заземаа своето место во училишните клупи. Од страна на градоначалникот на општина Чешиново – Облешево Далибор Ангелов, беа обезбедени…

ПРВ МЕМОРИЈАЛЕН ОДБОЈКАРСКИ ТУРНИР „ЧЕШИНОВО 2023“

ПРВ МЕМОРИЈАЛЕН ОДБОЈКАРСКИ ТУРНИР „ЧЕШИНОВО 2023“

Во знак на почит и сеќавање кон Јоже Јефтимов и Мартин Костов, денес во нивна чест љубителите на одбојката од Чешиново го организираа првиот Меморијален одбојкарски турнир „Чешиново 2023“. „Како за прв пат на турнирот учествуваа две екипи, а се надеваме дека истиот ќе прерасне во традиционален и во следните години на истиот ќе учествуваат…

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА ОК НА ВМРО ДПМНЕ ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО ЗА НАСТРАДАНИТЕ ОД НЕВРЕМЕТО ВО ОПШТИНА ДЕЛЧЕВО

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА ОК НА ВМРО ДПМНЕ ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО ЗА НАСТРАДАНИТЕ ОД НЕВРЕМЕТО ВО ОПШТИНА ДЕЛЧЕВО

ОК на ВМРО ДПМНЕ од Чешиново-Облешево во соработка со УЖ на ВМРО ДПМНЕ се приклучи во акцијата за собирање на хуманитарна помош за граѓаните на општина Делчево, кои беа погодени од големото невреме кое го зафати нивниот град. Членовите на ОК на ВМРО ДПМНЕ од Чешиново-Облешево, и компании од оваа општина уште еднаш ја покажаа…

КОМИСИЈА ЗА ЗЕМЈОДЕЛИЕ ПРИ ОК ВМРО ДПМНЕ – ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО – РЕАКЦИЈА ПО ПОВОД ЛАГИТЕ НА ПРЕМИЕРОТ

КОМИСИЈА ЗА ЗЕМЈОДЕЛИЕ ПРИ ОК ВМРО ДПМНЕ – ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО – РЕАКЦИЈА ПО ПОВОД ЛАГИТЕ НА ПРЕМИЕРОТ

Изминативе денови сме сведоци на зачестени посети на Кочанскиот регион од страна на Министерот за земјоделие шумарство и водостопанство, како и премиерот на најкорумпираната влада на СДСМ и ДУИ. И сето тоа би било во ред ако нивната заинтересираност за кочанскиот ориз ја споделеа со земјоделците и оризопроизводителите, а не скришно само да се прошетат…

ПОЧЕТОКОТ ВО ЗНАК НА СЕЌАВАЊЕ НА ПЕТРУШ ТЕМЕЛКОВ – ПЕРО

ПОЧЕТОКОТ ВО ЗНАК НА СЕЌАВАЊЕ НА ПЕТРУШ ТЕМЕЛКОВ – ПЕРО

Пред почетокот на натпреварот од 16-тото коло во Трета Фудбалска Лига – Исток  „Академија Чешиново-Облешево“ – „Осогово“домаќините со гест на почит кон семејството Темелкови од Чифлик. Имено домаќините во знак на почит на предвреме починатиот голем спортски работник и некогашен играч од овие простори Петруш Темелков – Перо излегоа на загревањето во маци со неговиот…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ВЛАТКО КОЦЕВ, ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ФК АКАДЕМИЈА ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ВЛАТКО КОЦЕВ, ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ФК АКАДЕМИЈА ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО

Почитувана јавност, откако бев јавно прозван со ”’демант” (не знам по кој основ) од општината Чешиново-Облешево сакам да ве известам како точно стојат работите и тие ке бидат објаснети по ред за сите точки по кои сум спомнат! 1.Лицето Влатко Коцев нема вршено никаков притисок врз советници, администрација и градоначалник, лицето Влатко Коцев има доставувано…

ОПШТИНА ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО: ДЕМАНТ НА СООПШТЕНИЕТО НА ОО СДСМ ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО

ОПШТИНА ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО: ДЕМАНТ НА СООПШТЕНИЕТО НА ОО СДСМ ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО

Почитувани, Категорично ги демантираме наводите изнесени во соопштението на ОО СДСМ Чешиново-Облешево, каде се инсинуира дека во општина Чешиново-Облешево службите го прикриваат настанот кога се случил локален пожар кој ја има зафатено и пречистителната станица во с.Кучичино. За објективно информирање на јавноста известуваме дека случајот е евидентиран со внатрешен записник за констатација на фактичката состојба,…

ОО СДСМ ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО – ШТО СЕ КРИЕ ОД ЈАВНОСТА ЗА ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ВО СЕЛО КУЧИЧИНОВО?

ОО СДСМ ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО – ШТО СЕ КРИЕ ОД ЈАВНОСТА ЗА ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ВО СЕЛО КУЧИЧИНОВО?

Почитувани сограѓани , Веќе неколку денови се крие од јавноста случајот со пречистителнста станица  во с.Кучечиново. Како што информираат жителите од селото се случил пожар и направена е голема штета која го отвора прашањето дали пречистителната станица е во полн капацитет и во функција да ја извршува работата како претходно? За овој случај како и…

ОПШТИНА ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО: ДЕМАНТ!

ОПШТИНА ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО: ДЕМАНТ!

Водејќи се од начелото на транспарентно и одговорно работење, а имајќи ги во предвид притисоците од страна на лицето Влатко Коцев од село Теранци што преку медиуми, што преку статуси во разни групи на социјалните медиуми, што преку притисок на општинската администрација, членовите на Совет и Градоначалникот во смисла на телефонски јавувања, писмени дописи на…

 • 1
 • 2