ПСИХОПАТИ ИЛИ ВАНДАЛИ?

април 12, 2022
1 минути

Во доцните ноќни часови се случил нов вандалски чин на новоизградениот кеј на потегот кон „Бавчалук“, чин кој во текот на вчерашниот ден го немало. Уништени се три корпи за собирање на отпад од кои едната дури е извадена од нејзиното лежиште. Ова човек (доколку е човек) со здрав ум не би го помислил а не да го направи.

Е сега дали тоа е дело на некои вандали или на психопати кои ништо не ценат што е заедничко е прашање на кое ќе треба да дадат одговор надлежните, секако доколку ги откријат и ги изведат пред лицето на правдата.

Кога вакви уништувања и изживувања со заедничките добра од ден на ден се повторува, овде демократијата треба и да заврши.

Фотографиите отсликуваат се.

 

С. Ивановски