СЕ НУДИ РАЗМЕНА, БАЛА ОРИЗОВА СЛАМА ЗА ВРЕЌА СО НОВИОТ КОМПОС НА „КОМВОД“

јуни 24, 2024
1 минути

Земјоделците во регионот Кочани сега можат да разменат бала оризова слама за вреќа со новиот компост на Комвод произведен во Кочани пречистителна вода.

Новата филијала на Водовод „Компостара“ произведува органско ѓубриво „Комвод“ со оризова слама и канализациона кал. Регистриран и лиценциран од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, Комвод ги исполнува стандардите за квалитет

Швајцарија ја поддржа изградбата на фабриката за пречистување на отпадни води со интегрирање на принципите на циркуларната економија, што ја прави енергија самодоволна, со производство на метан од

За повеќе информации земјоделците можат директно да се обратат во Водовод.

КЈП „Водовод“ – Кочани

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ