СЕСТРИТЕ СТОЈАНА И СЛАВИЦА МИТЕВИ ЧЛЕНОВИ НА БК „СПАРТАК“, НА ЖЕНСКИОТ БОРЕЧКИ КАМП ВО ШТИП

Во Спорт
октомври 20, 2023
1 минути

Во салата на БК БАЛКАНЕЦ во Штип се одржува 5 дневен Женски Борачки Камп, органииран од Боречка Федерација на Македонија во соработка со УВВ Европа.

Тренерот кој го води кампот е Николај Гита – учесник на 7 олимпијади и долгогодишен тренер на Германска,Швајцарска и Романска Боречка Федерација.

На кампот учествуваат 30 девојки од повеќе клубови од Македонија меѓу кои и близначките Стојана и Славица Митеви од БК СПАРТАК Кочани, како и борачки од Косово и Бугарија.

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ