Ознака: карате

ТРИ МЕДАЛИ ЗА КАРАТИСТИТЕ НА „КОЧАНИ“ НА ТУРНИРОТ „ФУНАКОШИ ГИЧИН“

ТРИ МЕДАЛИ ЗА КАРАТИСТИТЕ НА „КОЧАНИ“ НА ТУРНИРОТ „ФУНАКОШИ ГИЧИН“

Во организација на Карате Федерацијата на Македонија и Карате Клуб „Фунакоши Гичин“, денес во Скопје се одржа традиционалниот Меѓународен турнир во карате „Фунакоши Гичин – Опен 2023. Во конкуренција на натпреварувачи од Македонија, Србија и Косово Карате Клуб „Кочани“ настапи со пет натпреварувачи кои освоија три медали од кои  две сребрени и еден бронзен. Во…

ФИЛИП СТОЈАНОВ ОБЕЗБЕДИ УЧЕСТВО НА ЕВРОПСКОТО ПРВЕНСТВО ВО КАРАТЕ

ФИЛИП СТОЈАНОВ ОБЕЗБЕДИ УЧЕСТВО НА ЕВРОПСКОТО ПРВЕНСТВО ВО КАРАТЕ

Скопје беше домаќин на Пелј оф турнирот во карате каде најдобрите од секоја категорија обезбедија учество на Европското првенство во карате кое во месец Февруари ќе се одржи во Ларнака (Кипар). Карате клубот „Партизан“ од Кочани на турнирот учествуваше со тројца свои каратисти кои седмица пред тоа обезбедија пласман за Плеј оф натпреварот на Изборното…

ДВАЈЦА КАРАТИСТИ НА „КОЧАНИ“ ВО ПЛЕЈ ОФ НАТПРЕВАРОТ ЗА УЧЕСТВО НА ЕВРОПСКОТО ПРВЕНСТВО

ДВАЈЦА КАРАТИСТИ НА „КОЧАНИ“ ВО ПЛЕЈ ОФ НАТПРЕВАРОТ ЗА УЧЕСТВО НА ЕВРОПСКОТО ПРВЕНСТВО

Тројца натпреварувачи од Карате Клуб „Кочани“ настапија денес на Државното изборно првенство на Македонија што се одржа во Гостивар. Двајца натпреварувачи Наталија Карова и Иван Арсов ги освоија вторите места и се квалификуваа за плеј оф натпреварот што следниот викенд ќе се одржи во Скопје. „Во организација на Карате Федерацијата на Македонија денес во Гостивар…

ТРОЈЦА ЧЛЕНОВИ НА КАРАТЕ КЛУБ „ПАРТИЗАН“ ОБЕЗБЕДИЈА ПЛЕЈ ОФ ЗА ИЗБОР НА ЕВРОПСКОТО ПРВЕНСТВО

ТРОЈЦА ЧЛЕНОВИ НА КАРАТЕ КЛУБ „ПАРТИЗАН“ ОБЕЗБЕДИЈА ПЛЕЈ ОФ ЗА ИЗБОР НА ЕВРОПСКОТО ПРВЕНСТВО

Во организација на Карате Федерацијата на Македонија денес во Гостивар се одржа „Државното првенство за кадети, јуниори и У-21“ кое воедно е изборно за состав на Репрезентацијата на Македонија за настап на Европското Првенство кое во месец Февруари 2023 година ќе се одржи во Ларнака (Кипат). Во конкуренција на 206 натпреварувачи од 40 клубови тројцата…

ЧЕТИРИ ОД ЧЕТИРИ ЗА КАРАТИСТИТЕ НА „КОЧАНИ“

ЧЕТИРИ ОД ЧЕТИРИ ЗА КАРАТИСТИТЕ НА „КОЧАНИ“

Во организација на Карате Клуб „фати“ од Тетово и Карате Федерацијата на Северна Македонија во Тетово се одржа 19-титот Меѓународен карате турнир „Тетово Опен 2022“ за деца, кадети, јуниори и сениори. Каратистите на „Кочани“ на турнирот учествуваа со четири натпреварувачи кои освоија четири медали, сите бронзени. Наталија Карова – јуниорки до 48 килограми, Лука Горгиев…

ЧЕТИРИ ОД ЧЕТИРИ ЗА КАРАТИСТИТЕ НА „ПАРТИЗАН“ НА ТУРНИРОТ ВО СКОПЈЕ

ЧЕТИРИ ОД ЧЕТИРИ ЗА КАРАТИСТИТЕ НА „ПАРТИЗАН“ НА ТУРНИРОТ ВО СКОПЈЕ

Во организација на Карате Клуб „Цветан Димов“ од Скопје денес се одржа Меѓународен карате турнир „13. Ноември“. На турнирот зедоа учество околу 500 натпреварувачи од 18 држави меѓу кои Хрватска, Украина, Унгарија, Романија, Кипар, Белгија Норвешка,  Германија, Англија, Велс, Шкотска, Македонија и други. Карате Клуб „Партизан“ учествуваше со четворица натпреварувачи кои освоија четири медали: еден…

КАРАТИСТИТЕ НА „ПАРТИЗАН“ ОД КОЧАНИ ОЖНЕАЈА 15 МЕДАЛИ ВО ЛЕСКОВАЦ

КАРАТИСТИТЕ НА „ПАРТИЗАН“ ОД КОЧАНИ ОЖНЕАЈА 15 МЕДАЛИ ВО ЛЕСКОВАЦ

Во организација на Карате Клуб „Ипон“ од Лесковац, денес во истоимениот град во Република Србија се одржа традиционалниот Меѓународен карате турнир „Ипон Опен 2022“. Годинава на турнирот зедоа учество околу 500 натпреварувачи од клубови од Република Северна Македонија, Република Србија и Бугарија. „Партизан“ на турбирот учествуваше со 26 натпреварувачи кои на крајот освоија 15 медали…

СЕДУМ МЕДАЛИ ЗА КАРАТИСТИТЕ НА КК „КОЧАНИ“ НА МЕЃУНАРОДНИОТ ТУРНИР ВО ЛЕСКОВАЦ

СЕДУМ МЕДАЛИ ЗА КАРАТИСТИТЕ НА КК „КОЧАНИ“ НА МЕЃУНАРОДНИОТ ТУРНИР ВО ЛЕСКОВАЦ

Деветмина членови од Карате Клуб „Кочани“ од Кочани денес учествуваа на Меѓународниот карате турнир „Ипон Опен 2022“ што се одржа во Лесковац (Република Србија). Во една силна конкуренција каратистите на Кочани освоија седум медали од кои 1 златен медал во борби и 6 бронзени медали во кати, како и три петти места. Наталија Карова освои…

КАРАТИСТИТЕ НА „КОЧАНИ“ ДВА ОД ДВА

КАРАТИСТИТЕ НА „КОЧАНИ“ ДВА ОД ДВА

Во организација на Карате федерацијата на Северна Македонија и Карате Клуб „Металург“, денес се одржа традиционалниот Меѓународен карате турнир „Никола Грддановски – Нике“. Каратистите на „Кочани“  учествуваа со двајца натпреварувачи и освоија две медали, од кои еден златен и еден бронзен. Наталија Карова во категоријата „јуниорки“ до 48 килограми го освои златниот медал, додека Лука…

ТРОЈЦА КАРАТИСТИ ОБЕЗБЕДИЈА БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО А ЕДЕН СВЕТСКО ПРВЕНСТВО

ТРОЈЦА КАРАТИСТИ ОБЕЗБЕДИЈА БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО А ЕДЕН СВЕТСКО ПРВЕНСТВО

Во текот на вчерашниот ден (Сабота) во организација на Карате Федерацијата на Македонија во Охрид се одржа „Куп на Македонија 2022“. Двата Кочански клуба настапија со тројца натпреварувачи кои се закитија со еден златен и два бронзени медали. Претставникот на КК „Партизан“ – Кочани Филип Стојанов настапи во категоријата Кумите Кадети до 63 килограми и…

 • 1
 • 2