Ознака: пазар

ГРАЃАНИТЕ ВЕЧЕРВА СПОНТАНО СЕ СОБРАА, АПЕЛИРААТ ДА НЕ СЕ СЕЧАТ ДРВАТА НА ПАЗАРОТ КАЈ АВТОБУСКАТА СТАНИЦА

ГРАЃАНИТЕ ВЕЧЕРВА СПОНТАНО СЕ СОБРАА, АПЕЛИРААТ ДА НЕ СЕ СЕЧАТ ДРВАТА НА ПАЗАРОТ КАЈ АВТОБУСКАТА СТАНИЦА

По објавувањето на фотографии дека повеќе годишните дрва на пазарот кај „Автобуската станица“ се веќе маркирани и дека деновиве ќе бидат исечени, вечерва спонтано на местото предвидено за сеча се собраа група граѓани кои го изразија својот револт од она што се спрема деновиве да се направи. „Ние граѓаните од Кочани апелираме до надлежните во…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА КОНТРОЛА

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА КОНТРОЛА

Комуналната инспекција на Општина Кочани со соработка со полициски службеници, в недела, на 23 октомври 2022 година ќе спроведе контролна акција на пазарот кај Автобуската станица. Надлежните служби ќе ја контролираат узурпацијата на јавната површина од страна на продавачите на земјоделски и на индустриски производи. Целта на акцијата е да се воспостави ред во користењето…

ПО РЕАКЦИИТЕ НА ГРАЃАНИТЕ ПАЗАРОТ ОД ЛЕВАТА СТРАНА НА РЕКАТА ИСЧИСТЕН

ПО РЕАКЦИИТЕ НА ГРАЃАНИТЕ ПАЗАРОТ ОД ЛЕВАТА СТРАНА НА РЕКАТА ИСЧИСТЕН

По оправданите реакции на повеќе граѓани за лошата состојба на дел од Градскиот пазар особено на левиот дел од Кочанска река, во текот на вчерашниот ден единиците во состав на КЈП „Водовод“ за одржување на хигиената во градот го исчистија целиот терен. Приложените фотографии покажуваат дека се е исчистено но сепак прашањето е до кога?…