Ознака: писмо

ЖИТЕЛИТЕ ОД „ИЛИНДЕНСКА“ СО ПОКАНА ДО НАДЛЕЖНИТЕ – ЕДНАШ ПОВОЗЕТЕ ГИ ВАШИТЕ ВОЗИЛА  НИЗ НАШАТА УЛИЦА

ЖИТЕЛИТЕ ОД „ИЛИНДЕНСКА“ СО ПОКАНА ДО НАДЛЕЖНИТЕ – ЕДНАШ ПОВОЗЕТЕ ГИ ВАШИТЕ ВОЗИЛА НИЗ НАШАТА УЛИЦА

Жителите од улицата „Илинденска“ од Кочани по втор пат реагираат оваа година, по она што се гледа на фотографиите, оправдано. Првата мивна реакција со отворено писмо беше кон средината на месец Јули оваа година, но и после четири месеци ништо од нивните барања не беше реализирано затоа деновиве испратија нова реакција во која се вели:…

ТРИ ГОДИНИ САМО СТАНАРИТЕ ГО ОДРЖУВААТ ДЕТСКИОТ ПАРК

ТРИ ГОДИНИ САМО СТАНАРИТЕ ГО ОДРЖУВААТ ДЕТСКИОТ ПАРК

Станарите од комплексот „Алекс“ реагираат на не домаќинскиот однос од страна на КЈП „Водовод“ кон детскиот парк кој е во непосредна близина на комплексот а и околу одржувањето на хигиената на улицата „Скопска“ што минува покрај комплексот згради. Како што истакнуваат, хигиената во детскиот парк е на загрижувачко ниво, ако се знае дека дечињата од…

ГРАЃАНИТЕ РЕАГИРААТ: „МОРА ДА ПРЕСТАНЕ ДИВОТО НАСЕЛУВАЊЕ ВО ГРАДОТ“

ГРАЃАНИТЕ РЕАГИРААТ: „МОРА ДА ПРЕСТАНЕ ДИВОТО НАСЕЛУВАЊЕ ВО ГРАДОТ“

Без поголем вовед  во целост Ви го пренесуваме писмото од група граѓани. „Господа вие што седнавте во советничките столчиња и што ве плаќаме на работните места кои ги добивте во општинската администрација мора еднаш да ставите крај на дивото населување во градот. Живееме на  источниот дел на периферијата во Кочани и сведоци сме на нови…

ПИСМО ОД ЧИТАТЕЛ: КЈП „ВОДОВОД“ ЗАД СЕБЕ  ОСТАВА ХАОС ОТКАКО ДЕЛУМНО ЌЕ ЈА ЗАВРШАТ РАБОТАТА

ПИСМО ОД ЧИТАТЕЛ: КЈП „ВОДОВОД“ ЗАД СЕБЕ ОСТАВА ХАОС ОТКАКО ДЕЛУМНО ЌЕ ЈА ЗАВРШАТ РАБОТАТА

Пред малку револтиран граѓанин од она што се случува во населбата Недопирливи на улицата Иван Иванов Балаш по делумно завршување на работатат од страна на вработени во КЈП „Водовод“ и оставње на вистински хаос откако ќе заминат, ни испрати неков допис со молба во целост истиот да го објавиме. Во прилог и околу дваесетина фотографии….

ЖИТЕЛИТЕ ОД СЕЛО НИВИЧАНИ СО ЈАСНА ПОРАКА: „БАРАМЕ ЧИСТА ВОДА ЗА ПИЕЊЕ ВО 21 ВЕК“

ЖИТЕЛИТЕ ОД СЕЛО НИВИЧАНИ СО ЈАСНА ПОРАКА: „БАРАМЕ ЧИСТА ВОДА ЗА ПИЕЊЕ ВО 21 ВЕК“

Како што истакнуваат жителите од село Нивичани (Кочанско) изборни циклуси минуваат, градоначалниците се менуваат, ветувањата веднаш се забораваат а тие и понатаму во 21 век немаат чиста вода за пиење. Случката од минатата седмица кога наеднаш престана да тече и техничката вода во селото беше причината да го кренат својот глас. Пронајдената умрена лисица која…

ОДГОВОР НА ПИСМОТО ИСПРАТЕНО ОД СОУ „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“ КОЕ КОНЕЧНО ПРИСТИГНА НА НАША АДРЕСА

ОДГОВОР НА ПИСМОТО ИСПРАТЕНО ОД СОУ „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“ КОЕ КОНЕЧНО ПРИСТИГНА НА НАША АДРЕСА

По нешто повеќе од 24 часа и кај нас стигна писмото испратено од СОУ „Гошо Викентиев“ – Кочани а потпишано од директорот Спирко Златков од Кочани. Адресирано е до Славчо Ивановски од Кочани, уредник на интернет портал „Комарец“ а истото содржи Барање за отстранување на вест и јавно извинување. Во Барањето се вели: „На ден…

ПИСМО ОД НАШ СОГРАЃАНИН: „НЕМА ДА ТРОШИМЕ БЕЛ ОРИЗ ОД ЦРНИ НИВИ“

ПИСМО ОД НАШ СОГРАЃАНИН: „НЕМА ДА ТРОШИМЕ БЕЛ ОРИЗ ОД ЦРНИ НИВИ“

Утринава нешто пред осум часот од загрижен наш сограѓанин ни беа испратени фотографии кои вчера навечер и рано утринава ги направил а и писмо кое во целост Ви го пренесуваме. „Со вас како уредник на порталот комарец сакам да споделам едно свое согледување на разгорената кочанска долина и на нај, нај загадениот град со чад…

БЛАГОДАРНОСТ ОД СЕМЕЈСТВОТО ЛАЗАРЕВИ ДО СОВЕТНИЦИТЕ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

БЛАГОДАРНОСТ ОД СЕМЕЈСТВОТО ЛАЗАРЕВИ ДО СОВЕТНИЦИТЕ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

По едногласната одлука од страна на советниците на Советот на Општина Кочани во иднина досегашната Градска спортска сала да го носи името Сашо Лазарев – Чапо се огласи семејството Лазареви. „Јас и мојот син Дино сакаме јавно да искажеме една голема благодарност до сите советници од Советот на Општина Кочани што на последната седница изгласаа…

ПИСМО ОД ГРУПА ГРАЃАНИ ДО ДИРЕКТОРОТ НА КЈП „ВОДОВОД“ И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

ПИСМО ОД ГРУПА ГРАЃАНИ ДО ДИРЕКТОРОТ НА КЈП „ВОДОВОД“ И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Група граѓани доставија писмо во вид на Јавен повик адресирано до директорот на КЈП „Водовод“ – Кочани и Градоначалникот на Општина Кочани. Писмото Ви го пренесуваме во целост: „До директорот на КЈП Водовод – Кочани и Градоначалникот на Општина Кочани Јавен повик Ние граѓаните на град Кочани: Најнапред ви го честитаме изборот на вашите високи…

РОДИТЕЛИТЕ БАРААТ ПОГОЛЕМА ЗАШТИТА ЗА СВОИТЕ ДЕЦА

РОДИТЕЛИТЕ БАРААТ ПОГОЛЕМА ЗАШТИТА ЗА СВОИТЕ ДЕЦА

Деновиве ни се јави наш читател кој очигледно е дека загрижен за здравјето и безбедноста на дечињата кои ја посетуваат Детската градинка „Клон 3“. „За жал но ЕВН со група изведувачи како и пред десет години така и сега поставуваат низок ормар за струја одма до оградата на градинката кај Панаирот во Кочани. Вработените во…

 • 1
 • 2