Ознака: полиција

ПОЛИЦИСКА СТАНИЦА – КОЧАНИ:  СООПШТЕНИЕ

ПОЛИЦИСКА СТАНИЦА – КОЧАНИ: СООПШТЕНИЕ

Со отпочнувањето на матурските и полуматурските свечености, како во целата држава, така и на подрачјето што го покрива Полициската станица од општа надлежност — Кочани, зачестена е појавата на асоцијално и девијантно однесување на младата популација, особено на лицата кои оваа година го оформуваат средното образование. Од тие причини апелираме до сите граѓани, а посебно…

ПРЕВЕНТИВНИ АКТИВНОСТИ НА ПС КОЧАНИ

ПРЕВЕНТИВНИ АКТИВНОСТИ НА ПС КОЧАНИ

Вчера (01.05.) во околината на излетничките места на Пониква, кај селата Бели, Пантелеј, Нивичани и кај брана Градче, кочанско, полициски службеници од Полициската станица Кочани спроведоа превентивна активност под мотото – „Не уништувајте ја природата“. При спроведувањето на превентивната активност остварен е непосреден контакт со граѓаните кои во пресрет на празникот на трудот 1-ви Мај…

БОЈМАЦАЛИЕВ: ОДДЕЛЕНИЈАТА ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ВО КОЧАНИ И БЕРОВО ПОДГОТВЕНИ ЗА ПРЕТСТОЈНИОТ ИЗБОРЕН ПРОЦЕС

БОЈМАЦАЛИЕВ: ОДДЕЛЕНИЈАТА ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ВО КОЧАНИ И БЕРОВО ПОДГОТВЕНИ ЗА ПРЕТСТОЈНИОТ ИЗБОРЕН ПРОЦЕС

Денеска (22.04.2024) дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев, заедно со државната секретарка Магдалена Несторовска и директорот на Бирото за јавна безбедност, Сашо Тасевски остварија работна посета на подрачјето на СВР Штип, каде што имаа средба со раководството на Одделението за внатрешни работи Кочани, а ќе го посетат и Одделението за внатрешни работи Берово,…

МИНИСТЕРОТ ПАНЧЕ ТОШКОВСКИ ВО ПОСЕТА НА ОТСЕКОТ ЗА УПРАВНИ РАБОТИ И  ОДДЕЛЕНИЕТО ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ВО КОЧАНИ

МИНИСТЕРОТ ПАНЧЕ ТОШКОВСКИ ВО ПОСЕТА НА ОТСЕКОТ ЗА УПРАВНИ РАБОТИ И ОДДЕЛЕНИЕТО ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ВО КОЧАНИ

Министерот за внатрешни работи Панче Тошковски, денеска (11.04.2024) беше во работна посета на Отсекот за управни работи Кочани и Одделението за внатрешни работи Кочани. Контатирано беше дека Отсекот за управни работи Кочани функционира одлично и процесот на издавање на лични документи е нормализиран, односно граѓаните добиваат термини во рок од еден ден. „Што се однесува…

КАМПАЊАТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ ПРОДОЛЖУВА СО ЧЕСТИТКА ЗА МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЖЕНАТА

КАМПАЊАТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ ПРОДОЛЖУВА СО ЧЕСТИТКА ЗА МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЖЕНАТА

Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата – Кочани, во соработка со Општина Кочани, СОУ „Гошо Викентиев“ и Полициската станица – Кочани  денес ја  продолжи кампањата за безбедност во сообраќајот, во знакот на Меѓународниот ден на жената, 8 Март. Сообраќајната патрола делеше информативни летоци со пораки за внимателно и безбедно движење и управување на…

ОПШТИНСКИ СОВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ „ВОЗИ ОДГОВОРНО, ПАТУВАЈ БЕЗБЕДНО“

ОПШТИНСКИ СОВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ „ВОЗИ ОДГОВОРНО, ПАТУВАЈ БЕЗБЕДНО“

Општинскиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата, во соработка со ОВР Кочани и учениците од СОУ „Гошо Викентиев“, под мотото ,,Вози одговорно, патувај безбедно“, ја започна новогодишната кампања за среќна и безбедна 2024 година. Учениците од сообраќајната струка, заедно со полициски службеници од Одделението за внатрешни работи – Кочани, делеа летоци со едукативна содржина,…

ПРЕВЕНТИВНА АКТИВНОСТ НА ПС КОЧАНИ ЗА ЗАШТИТА ОД ПОЖАРИ

ПРЕВЕНТИВНА АКТИВНОСТ НА ПС КОЧАНИ ЗА ЗАШТИТА ОД ПОЖАРИ

Вчера (30.08.) на подрачјето на Полициската станица Кочани полициски службеници од оваа организациона единица при СВР Штип, заедно со припадници на Шумската полиција на повеќе излетнички места (Плачковица, брана „Речани“, месностите „Дабо“, „Мегдано“ и „Пресечена скала“) постапувајќи согласно оперативниот план „Безбедно лето 2023“ реализираа превентивни активности од областа на заштита на шумите и шумските предели…

СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА „БЕЗБЕДНО ЛЕТО 2023“ НА ПОДРАЧЈЕТО ПОД НАДЛЕЖНОСТ НА ПС КОЧАНИ

СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА „БЕЗБЕДНО ЛЕТО 2023“ НА ПОДРАЧЈЕТО ПОД НАДЛЕЖНОСТ НА ПС КОЧАНИ

Во текот на 28.08. 2023 година, на подрачјето под надлежност на Полициската станица Кочани, односно во селата Јатребник и Пресека, како и во близина на повеќе излетнички места, а во рамките на оперативниот план „Безбедно лето 2023“, полициски службеници спроведоа превентивна активност посветена на заштитата од пожари. Притоа, низ разговори со граѓаните се апелираше за…

ГОРАН САНДЕВСКИ НАЗНАЧЕН ЗА НАЧАЛНИК НА ОДДЕЛЕНИЕТО ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ – КОЧАНИ

ГОРАН САНДЕВСКИ НАЗНАЧЕН ЗА НАЧАЛНИК НА ОДДЕЛЕНИЕТО ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ – КОЧАНИ

По неколкумесечна пауза конечно Одделението за внатрешни работи – Кочани доби нов началник. Како што дознаваме Горан Сандевски од денес е именуван за началник на Одделението за внатрешни работи – Кочани. Сандевски на оваа функција доаѓа од редовите на СВР Штип. С.  Ивановски КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ

МВР: АПЕЛ ЗА ВНИМАНИЕ ОД ЛАЖНИ НАГРАДНИ ИГРИ НА ИНТЕРНЕТ

МВР: АПЕЛ ЗА ВНИМАНИЕ ОД ЛАЖНИ НАГРАДНИ ИГРИ НА ИНТЕРНЕТ

Секторот за компјутерски криминал при Бирото за јавна безбедност на Министерството за внатрешни работи во изминатиот период констатираше зголемена појава на пријави за лажни наградни игри на интернет, преку користење на социјалните мрежи, особено преку социјалната мрежа Фејсбук, преку отворање на лажни профили именувани по некоја позната компанија од земјата со долгогодишно постоење, со цел…