Ознака: полиција

РЕАЛИЗИРАНИ ПРЕВЕНТИВНИ АКТИВНОСТИ НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОВР КОЧАНИ ПОД МОТОТО „ДА ГИ ЗАШТИТИМЕ ПЛАНИНИТЕ ОД ПОЖАРИ“

РЕАЛИЗИРАНИ ПРЕВЕНТИВНИ АКТИВНОСТИ НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОВР КОЧАНИ ПОД МОТОТО „ДА ГИ ЗАШТИТИМЕ ПЛАНИНИТЕ ОД ПОЖАРИ“

Полициски службеници од ОВР Кочани, во текот на вчерашниот ден во содејство со Шумска полиција од Кочани, a во рамки на кампањата за превенција од шумски пожари во летниот период реализираа превентивни активности под мотото “Да ги заштитиме планините од пожари“ Активностите беа спроведени на повеќе излетнички места на отворен простор: „Кај дабо“во Зрновци, Мородвис,…

ВО КОЧАНИ РЕАЛИЗИРАНА ПРЕВЕНТИВНА АКЦИЈА ОД ОБЛАСТА НА СООБРАЌАЈОТ, „СТАВИ ПОЈАС“

ВО КОЧАНИ РЕАЛИЗИРАНА ПРЕВЕНТИВНА АКЦИЈА ОД ОБЛАСТА НА СООБРАЌАЈОТ, „СТАВИ ПОЈАС“

Денеска (29.06.2023) на улиците „Никола Карев“ и „Теодосија Паунов“ во Кочани, од страна на полициски службеници од Полициското одделение за безбедност на патниот сообраќај при Полициската станица Кочани, беше спроведена превентивна активност од областа на сообраќајот. Притоа под мотото „Стави појас“, полициските службеници преку непосредна комуникација со возачите им укажуваа на граѓаните за задолжителната обврска…

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ПОЛИЦИСКА СТАНИЦА – КОЧАНИ

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ПОЛИЦИСКА СТАНИЦА – КОЧАНИ

Општинската организација на Црвен крст – Кочани во соработка со Одделението за внатрешни работи ОВР-Кочани денеска ја спроведе втора крводарителска акција за 2023 година наменета за полицијата. На крводарителската акција крв даруваа 19 вработени во кочанската полиција. Акцијата се реализираше во соработка со Институтот за трансфузиона медицина – Скопје. Црвен крст – Кочани и Одделението…

МВР: ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ

МВР: ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ

Деновиве во МВР пристигнаа пријави од граѓани за добиенa електронска порака наводно во име на директорот на Бирото за јавна безбедност Сашо Тасевски, во наводна соработка со Европол, во која во вид на некакво барање за судско појаснување, примачот на пораката се известува дека е предмет на наводни правни постапки за низа измислени кривични дела,…

МВР: ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРОМЕНА НА РЕГИСТАРСКИТЕ ТАБЛИЧКИ ВО РОК ОД ГОДИНА ДЕНА

МВР: ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРОМЕНА НА РЕГИСТАРСКИТЕ ТАБЛИЧКИ ВО РОК ОД ГОДИНА ДЕНА

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните и правните субјекти, односно сопствениците на возила, на обврската дека заклучно со 12.02.2024 мора да извршат промена на регистарските таблички со ознаката “МК“ со ознаката “NMK“. Имено, согласно член 27 став (1) алинеја 5 од Законот за возила („Службен весник на Република Македонија” бр. 140/08; 53/11; 123/12; 70/13;…

ОВР КОЧАНИ СО ПРЕВЕНТИВНИ АКТИВНОСТИ ЗАШТИТА ОД КРАЖБИ И ДРУГИ ИМОТНИ ДЕЛИКТИ

ОВР КОЧАНИ СО ПРЕВЕНТИВНИ АКТИВНОСТИ ЗАШТИТА ОД КРАЖБИ И ДРУГИ ИМОТНИ ДЕЛИКТИ

На 18.01.2023 од страна на полициски службеници од Одделението за внатрешни работи Кочани спроведена е едукативна кампања со цел превенирање и заштита од кражби и други имотни деликти. На повеќе локации во Кочани, низ средби со населението укажано е на начините на заштита од кражби и други кривични дела, а исто така, граѓаните добија совети…

СВР ШТИП – СООПШТЕНИЕ

СВР ШТИП – СООПШТЕНИЕ

МВР на Република Северна Македонија СВР Штип, 04.12.2022 СООПШТЕНИЕ Почитувани, Во врска со поднесените кривични пријави од ОВР Кочани до ОЈО за ГОКК, Ве информираме дека на 02.11.2022 при контрола од страна на старешинскиот кадар на ОВР Кочани е утврдено дека полициските службеници кои се товарат за стореното кривично дело не постапиле согласно законските прописи…

Д Е М А Н Т

Д Е М А Н Т

СВР Штип- ОВР Кочани најостро ги демантира лагите изнесени на прес конференција на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Кочани и ја известува јавноста дека при поднесувањето на кривичната пријава против директор на училиште е постапено во координација со надлежен јавен обвинител и со судија од Основен суд Кочани, при што е испочитувана целата законска процедура. Затоа, апелираме…

ОД УТРЕ (15 НОЕМВРИ) ЗАДОЛЖИТЕЛНО ПОСЕДУВАЊЕ НА ЗИМСКА ОПРЕМА

ОД УТРЕ (15 НОЕМВРИ) ЗАДОЛЖИТЕЛНО ПОСЕДУВАЊЕ НА ЗИМСКА ОПРЕМА

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека од утре 15 ноември до 15 март задолжително треба да поседуваат пропишана зимска опрема, согласно одредбите утврдени во Правилникот за задолжителна опрема на возилото, за безбедно учество во сообраќајот на патиштата. (Службен весник бр. 31 од 2010 година). Согласно Правилникот, како зимска опрема на моторните возила со…

МВР – ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА НЕРЕГИСТРИРАНИТЕ ВОЗИЛА

МВР – ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА НЕРЕГИСТРИРАНИТЕ ВОЗИЛА

Министерството за внатрешни работи ја информира јавноста дека согласно одредбите од Законот за возила сите оние кои се водат како сопственици на возила за коишто не ја продолжиле важноста на сообраќајната дозвола повеќе од две години, законски се должни да го одјават своето возило во Министерството за внатрешни работи, односно во регистрационото подрачје каде возилото…