Ознака: празник

ДЕЛЕГАЦИИ ПОЛОЖИЈА СВЕЖО ЦВЕЌЕ ВО ЧЕСТ НА ИЛИНДЕН – ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА

ДЕЛЕГАЦИИ ПОЛОЖИЈА СВЕЖО ЦВЕЌЕ ВО ЧЕСТ НА ИЛИНДЕН – ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА

На двојниот македонски празник Илинден, кога се навршуваат 119 години од Крушевската република и 78 години од Првото заседание на АСНОМ, општински и партиски делегации положија свежо цвеќе на Споменикот на слободата, на споменикот на Никола Карев и на бистите на борците Љупчо Сантов и Раде Кратовче, во Паркот на Револуцијата. Во чест на Илинден почит кон  положените животи за…

ПАТРИОТИЗМОТ ПУШТЕН НА НАЈ ЈАКО

ПАТРИОТИЗМОТ ПУШТЕН НА НАЈ ЈАКО

Кочани, 09:00 часот наутро, ден на најголемиот Македонски празник „Илинден“. Улиците празни како и во последните години на овој ден, во овој термин. Металните столбови исто така празни, без знамиња. И сега што ние денес славиме, каде ви е патриотизмот кога и на најголемиот Македонски празник немате истакнато државни знамиња, а знаете дека знамето е…

ЗГ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“, ГО ОДБЕЛЕЖАА ДЕНОТ НА БОРЕЦОТ И ПОКАЖАА ДЕКА СЕ НАЈГОЛЕМИТЕ ЧУВАРИ НА ИСТОРИЈАТА

ЗГ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“, ГО ОДБЕЛЕЖАА ДЕНОТ НА БОРЕЦОТ И ПОКАЖАА ДЕКА СЕ НАЈГОЛЕМИТЕ ЧУВАРИ НА ИСТОРИЈАТА

Поддржувачите на ликот и делото на Маршалот Јосип Броз Тито, ЗГ „Јосип Броз Тито“ од Кочани и денес на скромен и достоен начин го одбележаа 4-ти Јули  кој на просторите на некогашна Југославија се славеше како „Ден на борецот“, со што уште еднаш покажаа дека се најголемите чувари на нашата историја. По повод „Денот на…

СКРОМНО ОДБЕЛЕЖАН „25 МАЈ ДЕНОТ НА МЛАДОСТА“ И РОДЕНДЕНОТ НА МАРШАЛОТ ТИТО

СКРОМНО ОДБЕЛЕЖАН „25 МАЈ ДЕНОТ НА МЛАДОСТА“ И РОДЕНДЕНОТ НА МАРШАЛОТ ТИТО

Дел од симпатизерите и поддржувачите на ликот и делото на Маршалот на Југославија и годинава на доста скромен и досега невообичаен начин го одбележаа денешниот ден, го одбележаа „25 Мај“ Денот на младоста и роденденот на Јосип Броз ТИТО. Главниот дел од манифестацијата беа неколкуте возила украсени со слики од Маршалот како и со Југословенски…

ДА, ДЕНЕС Е 1-ВИ МАЈ, МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ТРУДОТ

ДА, ДЕНЕС Е 1-ВИ МАЈ, МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ТРУДОТ

Да ги потсетиме оние кои знаат а се прават дека не знаат. Денес е 1-ви Мај „Меѓународниот ден на трудот“. Ако некогаш се славеше овој ден со „Мајска парада“ денес се слави само за да не се работи, да се има уште еден неработен ден, ден за уживање. Ако некогаш синдикатите организираа со свои програми…

ОДБЕЛЕЖАНА 117 ГОДИШНИНАТА ОД СМРТТА НА НИКОЛА КАРЕВ

ОДБЕЛЕЖАНА 117 ГОДИШНИНАТА ОД СМРТТА НА НИКОЛА КАРЕВ

Денеска беше одбележана 117-годишнината од смртта на големиот револуционер Никола Карев. По тој повод, градоначалникот на Општина Кочани со претставници од Oпштината и Советот на Општина Кочани, вработени во ОУ „Никола Карев“, претставници од Сојузот на здружението на борците и пратеникот Миле Лефков положија свежо цвеќе на споменикот на Никола Карев на влезот во селото…

УЧЕНИЦИТЕ И ВРАБОТЕНИТЕ ГО ПРОСЛАВИЈА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА УЧИЛИШТЕТО „МАЛИНА ПОПИВАНОВА“

УЧЕНИЦИТЕ И ВРАБОТЕНИТЕ ГО ПРОСЛАВИЈА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА УЧИЛИШТЕТО „МАЛИНА ПОПИВАНОВА“

Скромно и достоинствено денес учениците и вработените од Основното училиште „Малина Попиванова“ од Кочани го прославија својот патрон празник. Во знак на чествување на празникот училишниот оркестар приреди забавна програма на која освен дел од учениците и вработените присуствуваа и претставници од локалната самоуправа со Градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов, од подрачната единица на…

ПОЛИЦИЈАТА СО ЦВЕЌЕ ИМ ГО ЧЕСТИТАШЕ ДЕНЕШНИОТ ПРАЗНИК НА УЧЕСНИЧКИТЕ ВО СООБРАЌАЈОТ

ПОЛИЦИЈАТА СО ЦВЕЌЕ ИМ ГО ЧЕСТИТАШЕ ДЕНЕШНИОТ ПРАЗНИК НА УЧЕСНИЧКИТЕ ВО СООБРАЌАЈОТ

Општинскиот Совет за безбедност во сообраќајот на патиштата – Кочани, во соработка со Полициска станица – Кочани, спроведоа акција  „Цвеќе за учесничките во сообраќајот“. Претставници од ОСБСП – Кочани како и дел од вработените во Полициска станица – Кочани заедно со ученици волонтери со подарувањето на цвеќе на учеснички во сообраќајот од понежниот пол им…

ПОЧИТ КОН РЕВОЛУЦИОНЕРИТЕ ЗА ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА БОРБА

ПОЧИТ КОН РЕВОЛУЦИОНЕРИТЕ ЗА ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА БОРБА

По повод 23 Октомври, Денот на македонската револуционерна борба, неколку општински делегации положија свежо цвеќе на Споменикот на слободата во Кочани. Во празничната честитка, градоначалникот на Општина Кочани Николчо Илијев истакнува дека основањето на Македонската револуционерна организација означува почеток на организираната борба на македонскиот народ за стекнување сопствена, независна држава Македонија. „Овој датум е повод…